Ľubomír Hudačko Rôzne

Kuriozita na zastávke MHD: Cestujúci v Prešove čakajú spoj v prístrešku, ten zastaví inde! FOTO

Ak sa chystáte čakať spoj MHD tam, kde ste ešte nikdy nenastupovali, majte oči otvorené. Radšej si obozretne uistite, že čakáte na správnom mieste. V Prešove vám totiž môže autobus zastaviť mimo fleku, kde spoj očakávate.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita na zastávke MHD: Cestujúci v Prešove čakajú spoj v prístrešku, ten zastaví inde! FOTO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vybrali sme sa teda na určené miesto. Na zástavke Rázcestie Šidlovec by ste si ako nováčik v tejto lokalite iste povedali, že čakať na spoj sa bude môcť v prístrešku. V prípade ukrutných mrazov či nepriaznivého počasia by to bola priam samozrejmosť racionálneho uvažovania.

O to viac zmätkov musí spôsobiť informačný panel s cestovným poriadkom, ktorý je o niekoľko metrov ďalej a práve tam spoj zastaví. Zdravotne indisponovaní alebo starší ľudia tak môžu mať problém na autobus dobehnúť: „Je to pre mňa ťažké, pretože mám problém s kolenami. Ťažko by som za spojom šprintovala. Zastávku som si kvôli stĺpu ani nevšimla. Čakala som v prístrešku a čudovala som sa, prečo autobus nezastavil pri mne,“ posťažovala sa nám okoloidúca dôchodkyňa Anna (66).

„Zastávka na Rázcestí Šidlovec bola pôvodne umiestnená ďalej. V lokalite, kde sa zastávkový prístrešok nachádza až v súčasnosti,“ vysvetlil problematiku správca portálu prešovskej MHD Dávid Hanušovský. „Umiestňovanie označníkov MHD je v kompetencii Dopravného podniku mesta Prešov. Opodstatnenosť ich lokality je tak potrebné hlásiť u nich,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Obrátili sme sa teda aj na DPMP, riaditeľ Peter Janus nám povedal: „Vašu správu som poslal predsedníčke predstavenstva,“ uviedol.

Zástavka Rázcestie Šidlovec
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM