Ľubomír Hudačko Správy

Kupovanie lístkov na MHD: Prečo je na Pavla Horova roky len jeden automat a ešte aj mimo zastávok?

Miestni obyvatelia si už azda zvykli, ale stále to bije do očí. Ak si chceme kúpiť lístky k MHD na ulici Pavla Horova smerom na Sibírsku, musíme si odbehnúť niekoľko metrov mimo zastávky. Zaujímavé je aj poznanie, že automat sa nenachádza na druhej strane smerom na Lesnícku. Prečo je to tak?

Ilustračný obrázok k článku Kupovanie lístkov na MHD: Prečo je na Pavla Horova roky len jeden automat a ešte aj mimo zastávok?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na zastávke Pavla Horova je automat inštalovaný na strane smer Sibírska. Táto zastávka je na začiatku sídliska a z tejto zastávky cestuje značný počet cestujúcich v smere ul. Sibírska alebo Pod Šalgovíkom. Lenže nenachádza sa presne pri zóne, kde autobus zastavuje.

„Ľudia cestujúci z tejto lokality na obidva smery prechádzajú okolo automatu a následne cez cyklistický chodník na zastávky smer Sibírska alebo cez cestu na zastávku smer železničná stanica. Na zastávke Pavla Horova sme už v minulosti chceli realizovať prekládku automatu asi o 8 m po línií chodníka smerom k Švábom. Narazili sme však na problém pri výkopových prácach,“ uviedol riaditeľ DPMP Peter Janus.

Podľa neho v tejto časti trávnika sú podzemné siete plyn a voda. Lenže automat sa nenachádza pre zmenu vôbec ani na druhej strane. Cestujúci tak majú k dvom zastávkam k dispozícii len jeden automat, aj to niekoľko metrov mimo zóny, kde autobus pravidelne zastavuje: „Na zastávke smer železničná stanica nie je v súčasnosti dostupná efektívna technická možnosť na napájací bod pre zriadenie elektrickej prípojky,“ vysvetlil dôvod niekoľko rokov netradičného systému v danej lokalite. Zrejme tak neostáva nič iné, iba si na predmetný úkon zvyknúť a poradiť si, ako sa dá.

Automat s lístkami pre MHD na Pavla Horova
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM