Ľubomír Hudačko Rôzne

Kúpalisko Sun Park? Je po rekonštrukcii a takéto novinky tam zrealizovali

Na známom prešovskom kúpalisku na Sídlisku III prebehla rekonštrukcia a zrealizovali tam viaceré novinky. Odštartovať novú letnú sezónu má v pláne už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko Sun Park? Je po rekonštrukcii a takéto novinky tam zrealizovali
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovčania a spol. sa budú môcť prísť osviežiť aj na kúpalisko na Sídlisku III. Prebehla tam rekonštrukcia a v pláne má otvoriť letnú sezónu už o niekoľko dní.

Išlo hlavne o skvalitnenie vody

Práce na rekonštrukcii v Sun Parku zahŕňali kompletnú výmenu potrubí, úpravu filtrov, nášľapnej dlažby a ďalších častí, ktoré prispejú k bezpečnejšiemu kúpaniu. Keďže pri opravách išlo hlavne o skvalitnenie vody, staré oceľové potrubia boli nahradené plastovými, aby sa do vody nedostávala hrdza. Celková cena prác bola 129 589,70 eur.

Podľa prevádzkovateľa kúpaliska sa po napustení vody a pri dobrom počasí môže sezóna oficiálne začať. „Rekonštrukcia je riadne ukončená, sezónu teda tento rok plánujeme otvoriť 15. júna,“ uviedol Jozef Paľa-Kočiščák. A aké ďalšie novinky očakávať v tejto sezóne na kúpalisku Sun Park?

Čo si všimneme

„Budú nejaké zmeny bufetov a návštevníci si určite všimnú nové zrekonštruované plochy pri bazénoch. A čo sa týka akcií, chystá sa tu hádzanarský turnaj, turnaj v plážovom futbale, beach volejbalový turnaj aj prešovská polifka. Ako tradíciu už berieme vodný aerobik, tancovanie a súťaže pre deti,“ prezradil Paľa-Kočiščák pre Prešov 24.

Letné kúpalisko Sun Park na Sídlisku III má 4 bazény, z toho 2 detské, 1 plavecký a 1 rekreačný bazén. Okrem toho sa v areáli nachádza aj volejbalové ihrisko, stánky s občerstvením, ležadlá aj bar s terasou. Tí najmenší tu nájdu aj preliezky a šmykľavky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM