Rôzne

Krásny počin prešovských gymnazistov: Takto podporili onkologické oddelenie

Študenti Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove sa rozhodli podporiť miestne onkologické oddelenie. Pozrite, ako sa im podarilo vyzbierať peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Krásny počin prešovských gymnazistov: Takto podporili onkologické oddelenie
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Charitatívnu zbierku na podporu Oddelenia klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove zorganizovali študenti miestneho Gymnázia na Konštantínovej ulici a to ešte v decembri 2016. Vyzbieraná suma 525 eur, ktorú v týchto dňoch odovzdali vedeniu nemocnice, bude použitá na nákup dvoch televíznych prijímačov do čakární.

Peniaze sú výťažkom z Vianočného jarmoku, na ktorom študenti predávali ručne vyrobené výrobky. „V mene našich pacientov sa chceme poďakovať pedagógom, ktorí tento jarmok už po štvrtý raz zorganizovali a študentom, ktorí sú stále ochotní prispieť, či už zhotovením nejakého výrobku alebo jeho zakúpením,“ povedala primárka oddelenia klinickej onkológie Valéria Tkáčová.

Oddelenie klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Prešovského kraja. Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM