Milan Jusko Iné športy

Krásne ženy a rýchle autá. Pozrite si zostrih rally...

Rev motorov a vôňa benzínu sa niesli ulicami Prešova. Dva rozdielne dni preverili pretekárov na rýchlych autách. Niektorým vyhovovalo slnečné, iným zas upršané počasie. Za dva dni si všetci užili jedno i druhé. Pozrite si to...

O tom, že automobilová súťaž sa končí až v cieli, sa v sobotu presvedčili úradujúci slovenskí majstri Jozef Béreš ml. s Róbertom Mullerom. Posádka v kokpite Škody Fabia S2000 bola na najlepšej ceste zopakovať svoje piatkové víťazstvo a triumfovať aj v celkovom hodnotení Prešovskej rely, ktorá je súčasťou majstrovstiev Slovenska DMACK Tyres RALLY 2012, ale šmyk a havária v záverečnom meranom úseku im dobré výhliadky zmarili.

Ich chybu využili Poliaci Grzyb a Hundla na Peugeote 207 S2000, ktorí mali za nimi takmer 10-sekundovú stratu, a v samom závere sa dostali na čelo. Tak vyhrali nielen hodnotenie druhého dňa, ale získali aj celkové prvenstvo.

V sobotu boli na programe síce iba štyri rýchlostné skúšky, ale po dva prejazdy úsekmi Obišovce a Víťaz predstavovali spolu viac než 82 meraných kilometrov, o 8 viac než v piatok. Pre organizačné problémy ich však bolo o takmer 24 menej, pretože prvú RS absolvovalo celé štartové pole iba voľným prejazdom.

„Boli sme si vedomí, že máme dostatočný náskok a poslednú skúšku sme potrebovali iba prejsť aj za cenu nejakej časovej straty. Asi štyri kilometre po štarte nám však v rýchlej pravej zákrute ušla zadná časť auta a už sa s tým nedalo nič robiť. Zostali sme v priekope. Možno za to mohlo aj to, že sme dlhšie zostali stáť na štarte a trochu nám vychladli pneumatiky. Vpredu sme mali obuté mokré, vzadu sliky,“ popísal okolnosti svojho výletu mimo trať Béreš.

„Je mi ľúto, že Jožko odstúpil, treba priznať, že bol rýchlejší. Radšej by som vyhral po súboji, ale toto je rely. Vlani sme tu my povyhrávali rýchlostky a odstúpili sme z jasného prvého miesta pre technickú poruchu," povedal v cieli Grzegorz Grzyb.

Účastnící Slovenského Rally pohára v sobotu absolvovali rovnakú trať ako posádky MMSR a o prvé miesto sa počas druhého dňa opäť naťahovali tri Seaty Ibiza. Vyhrali domáci Peter Haluška s Petrom Bartkom pred Petrom Danielisom s Adriánou Marinecovou a Marošom Kysuckým s Petrom Dedečkom. V súčte oboch dní však vyhral Danielis pred Kysuckým a Haluškom.

Výsledky XIX. Rally Prešov 2012:

Poradie MMSR:

1. Grzyb, Hundla (Pol./Peugeot 207 S2000) 1:15:27,7 h, 2. Melichárek, Melichárek (SR/Mitsubishi Lancer WRC 05) +44,2 s., 3. Drotár, Bánoci (SR/Škoda Fabia WRC) 1:16,7 min., 4. Orsák, Šmeidler (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:23,2, 5. Lapdavský, Lapdavský (SR/Peugeot 207 S2000) 3:59,7, 6. Pethö, Ruboczky (Maď./Mitsubishi Lancer Evo IX) 4:06,9.

Poradie Slovenského Rally pohára:

1. Danielis, Marinecová (SR/Seat Ibiza) 44:27,0 min., 2. Kysucký, Dedeček (SR/Seat Ibiza) +8,4 s., 3. Haluška, Bartko (SR/Seat Ibiza) 32,6, 4. Polovka, Staššík (SR/Škoda Felicia) 2:32,3, 5. Kravárik, Kacvinský (SR/VW Golf) 2:41,1, 6. Švec, Švec (SR/Honda Civic) 2:54,5.

presov24/tasr foto, video: Milan Jusko

Krásne ženy a rýchle autá. Pozrite si zostrih rally...
1
Galéria
rally PO
54
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM