Ľubomír Hudačko Rôzne

Krásna Prešovčanka bojuje o titul Miss Fortuna ligy: Zoznámte sa s ňou cez rozhovor i fotky

Tatran Prešov reprezentuje v boji o titul Miss Fortuna ligy Diana Trenčanová. V rozhovore, ktorý vám prinášame, prezradila viac o súťaži i o sebe.

Ilustračný obrázok k článku Krásna Prešovčanka bojuje o titul Miss Fortuna ligy: Zoznámte sa s ňou cez rozhovor i fotky
9
Galéria
Zdroj: archív Diany Trenčanovej

O spomínanej súťaži sa dozvedela na internete a najprv si len pozerala fotografie už prihlásených dievčat. Nemala v pláne zapojiť sa. Na kastingu v Poprade však bola prítomná a napokon sa prihlásila a to aj na podnet svojho priateľa. „Urgoval ma s tým, že je to dobrý nápad a mala by som to vyskúšať. Ako sa hovorí, za pokus nič nedáš. Vyskúšala som a vyšlo to,“ hovorí o svojom zápolení v súťaži Miss Fortuna ligy Prešovčanka Diana Trenčanová. Tej sa podarilo dostať už do finále tejto súťaže a zabojuje tak o spomínaný titul. Viac nám už prezradila v rozhovore.

Kedy súťaž začala a čím ste si v nej už prešli?

Oficiálne začala 10. augusta a dievčatá sa mohli prihlásiť priamo na štadióne pred alebo počas zápasu a aj online. Za Prešov bolo prihlásených asi 25 dievčat a do semifinále postupovali iba tri. Tu o postupujúcich rozhodli fanúšikovia hlasovaním na stránke Miss Fortuna ligy. Semifinále prebiehalo už na štadióne Tatranu, kde sme sa s futbalistami aj trénermi zoznámili a spoločne si zatrénovali. Nie každý má šancu byť na tréningu futbalistov Áčka (smiech). Chlapci nás pekne privítali.

Čo rozhodovalo o postupe ďalej?

O postupujúcich do finále rozhodovali štyri hlasy a to hlas fanúšikov, hlas kabíny, hlas trénera a organizátora. Všetky finalistky sme sa koncom januára zúčastnili na profesionálnom fotení, kde sa fotili portréty, ale aj skupinové fotky a v marci nás čaká sústredenie v Poprade.

A aké požiadavky ste museli splniť v súťaži? Prípadne, vyskytlo sa niečo, čo vám robilo najväčší problém?

Táto súťaž je netradičná aj v tom, že súťažiace nemuseli spĺňať miery 60–90–60, ale základom bol vzťah k futbalu a športu ako takému. Zatiaľ mi v súťaži nič nerobilo veľký problém.

Viete aj teda vysvetliť, čo je to ofsajd? (smiech)

Ofsajd by som vysvetlila takou vtipnou frázou, ktorú používa asi väčšina žien, ak dostane túto otázku. Teda: ak prídem do obchodu skôr ako ho otvoria (smiech).

Dobrý výber príkladu na vysvetlenie. A aké dojmy ste mali po stretnutí s futbalistami Tatrana Prešov a ktorý hráč z kádra zelenobielych je vám najsympatickejší?

Futbalisti boli veľmi milí a sú to veľkí fešáci. Niektorých aj osobne poznám a aj preto som ich rada videla po dlhom čase.

Chodili ste na zápasy Tatrana na prešovský štadión pravidelne?

V minulosti som chodila na zápasy, keďže môj bratranec hrá taktiež za Tatran, hoci nie za Áčko, no teraz mi to moje školské a pracovné povinnosti veľmi nedovolia.

Čo ste od tejto súťaže očakávali a aké máte pocity pred finálovým rozuzlením?

Očakávala som skvelé zážitky, nové skúsenosti a kamarátstva, taktiež zlepšenie mojich vedomostí o futbale. Myslím, že aj všetky tieto očakávania sa plnia. Som trocha nervózna pred samotným finále, asi ako každá finalistka. Určite každá z nás chce vyhrať a najlepšie reprezentovať svoj klub. Ak vyhrám, určite budem rada, ak nie, tak nič sa nedeje. Každá z nás bude mať pekné zážitky. Už teraz sme skvelá partia, každý deň si píšeme v našej facebookovej skupine a vzájomne sa povzbudzujeme. Jediné, čoho sa trocha obávam a to aj ostatné dievčatá, je voľná disciplína.

Aké vzťahy vládnu medzi finalistkami?

Absolvovali sme spoločné fotenie v Bratislave a musím povedať, že všetky medzi sebou vychádzame veľmi dobre. Už na fotení sme sa medzi sebou rozprávali ako dlhoročné kamarátky a výhru by som dopriala každej jednej z nich.

Čo hovorí na vašu vášeň k futbalu váš priateľ a ako vníma, že ste už vo finále Miss Fortuna liga?

Priateľ ma v súťaži podporuje od začiatku a veľmi sa teší, že som vo finálovej dvanástke.

Aký máte životný cieľ, čo by ste chceli dosiahnuť?

V budúcnosti by som si chcela založiť vlastnú firmu v oblasti, v ktorej aj teraz pracujem a veľmi ma to baví.

Ktorý slovenský a ktorý zahraničný futbalista je podľa vás najlepší? Koho najviac obdivujete?

Pre mňa je najlepším slovenským futbalistom Marek Hamšík, keďže už koncom roka prekonal Diega Maradonu v počte gólov za Neapol. Strašne sa teším z úspechov Slovákov v zahraničí v akejkoľvek oblasti.

Aký máte vzťah k mestu Prešov? A ak študujete, prezradíte kde a aký odbor?

Mesto Prešov je moje rodné mesto, takže nedám na neho dopustiť. Často cestujem aj na západ do Bratislavy a tretinu roka trávim mimo Prešova, na otázky odkiaľ pochádzam stále hrdo odpovedám. Navyše z Prešova pochádza množstvo skvelých a úspešných ľudí. Študujem na Prešovskej univerzite tretí rok, odbor učiteľstvo dejepisu a filozofie a popri škole stíham aj pracovať. Čo ma najviac teší je, že som sebestačná a na nikom nie som závislá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Diana z Prešova na FOTKÁCH: Táto kráska reprezentuje Tatran v súťaži Miss
9
Galéria
Zdroj: archív Diany Trenčanovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM