Správy

Krajskí poslanci odklepli po povodniach finančnú pomoc: Problémy sú aj pri Prešove

Krajskí poslanci schválili pre obec Pichne pomoc vo výške 600 000 eur. Riaditeľ SÚC PSK doplnil, že kvôli počasiu vznikajú problémy aj v okrese Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci odklepli po povodniach finančnú pomoc: Problémy sú aj pri Prešove
10
Galéria
Zdroj: TASR

Počas uplynulého víkendu ju postihla povodeň. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) má za vyčlenené peniaze zabezpečiť práce na poškodených cestách v obci Pichne. Finančná pomoc vo výške 600 000 eur zvýšila celkové výdavky upraveného bežného rozpočtu kraja na takmer 210 miliónov eur.

„Obec zažila ťažký víkend, a preto sme sa rozhodli hneď teraz vyčleniť prostriedky na haváriu, ktorá vznikla vplyvom povodní. Vyčlenili sme 600 000 eur na záchranné práce. Je tam prístupová cesta, ktorá je v správe SÚC PSK,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský. Viac sa dočítate TU.

Kde vznikajú problémy

Riaditeľ SÚC PSK Marcel Horváth k téme následne dodal:

„Vyšlo nám v priemerných cenách, že bude potrebné investovať do opravy ciest a odvodňovacích prvkov približne 600 000 eur. Po tomto hrubom rozpočte nasleduje príprava podrobného rozpočtu, nákup materiálu a vyčlenenie ďalšieho personálu na tieto práce,“ povedal.

Ako ďalej uviedol, v súvislosti s počasím vznikajú v kraji problémy najmä s naplaveninami z polí, ktoré nie sú osiate plodinami.

„Konkrétne ide o úseky Prešov – Klenov, Kapušany – Demjata a mali sme väčšiu povodeň v obci Kvačany. To nám robí najväčšie problémy, že nám zaplavuje priekopy bahno a voda nemôže odtekať,“ skonštatoval Horváth.

V obrazoch nájdete aj ďalšie zábery z vyčíňania počasia na východe Slovenska.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

OBRAZOM: Situácia po bleskovej povodni v obci Pichne
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM