Správy

Koronavírus: V okrese Prešov potvrdili ďalšie 4 nové pozitívne prípady ochorenia

Utorok bol ďalší deň, keď pribudli nové prípady na ochorenie Covid 19 aj v okrese Prešov. V našich končinách potvrdili 4 takéto vzorky.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V okrese Prešov potvrdili ďalšie 4 nové pozitívne prípady ochorenia
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo celkovo 19 prípadov ochorenia COVID-19. Nových nakazených hlásia aj okrem 4 v okrese Prešov aj 1 v okrese Sabinov.

V utorok (14. 7.) na Slovensku pribudlo 19 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1927 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Opäť aj v okrese Prešov

Z 19 nových prípadov je 5 z Prešovského kraja. „Pozitívne výsledky boli včera zaznamenané v okresoch Bánovce nad Bebravou (4), Prešov (4), Prievidza (3), Bratislava (2), Žiar nad Hronom (1), Banská Bystrica (1), Košice (1), Dolný Kubín (1), Sabinov (1) a Trenčín (1). V utorok sa urobilo 2205 testov,“ informuje Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Pribudlo vyliečených

Dosiaľ sa vykonalo 233 436 testov. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1507 ľudí, v utorok pribudlo 14 vyliečených pacientov.

Hospitalizovaných je 13 pacientov, u 7 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto.

Na Slovensku v utorok nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je dosiaľ 28.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM