HD Správy

Koronavírus: Rúška v Prešove vzniknú z textilu, ktorý dodali ľuďom z Mukačevskej

Zodpovedne pristúpiť k situácii, v ktorej sme sa všetci ocitli. To je cieľom aj v Prešove, preto sa vo veľkom šijú a rozdávajú rúška obyvateľom.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Rúška v Prešove vzniknú z textilu, ktorý dodali ľuďom z Mukačevskej
Zdroj: TASR

V spolupráci so Slovenským červeným krížom na výrobu ochranných rúšok mesto pripravilo látkový materiál. Tú bude realizovať OZ Podaj ďalej.

Také množstvo nevyužili

„Ide predovšetkým o bavlnené kusy textilu, ktoré darovali ľudia na pomoc obyvateľom z Mukačevskej ulice. Obyvatelia dotknutí výbuchom však takéto množstvo nedokázali využiť a doteraz si ich nevyzdvihli,“ informovala prešovská radnica.

Mesto tak našlo pre tento materiál iné využitie a pomôcť tak zabezpečiť výrobu rúšok pre ďalších ľudí.

„Zamestnanci mestských stacionárov, denných centier a zariadení pre seniorov okrem toho šijú ochranné rúška vo vlastnej réžii a následne ich rozdávajú prijímateľom sociálnych služieb,“ dopĺňa ďalej radnica.

Seniori totiž patria do rizikovej skupiny a sú najviac ohrození šírením koronavírusu. Títo pracovníci zároveň zisťujú, či seniori nepotrebujú aj inú pomoc, prípadne radu v súvislosti s aktuálnou zložitou situáciou.

Policajti rozdávajú rúška

„S rozdávaním rúšok od štvrtka 19.3.2020 začali aj mestskí policajti. Príslušníci jednotlivých hliadok ich budú dávať ľuďom na ulici, ktorí si nechránia tvár a v prípade potreby im ho pomôžu aj nasadiť,“ uviedol ďalej k téme hovorca mesta Vladimír Tomek.

V záujme ochrany zdravia všetkých ľudí je totiž dôležité, aby sa všetci ľudia na verejných priestranstvách a v MHD chránili rúškom.

V obrazoch nájdete zábery z príprav doručenia ochranných pomôcok do prešovskej nemocnice.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: V boji proti vírusu dostala prešovská nemocnica ochranné pomôcky
3
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM