Ľubomír Hudačko Správy

Koronavírus: Prešovčanom bude do schránok doručený dôležitý informačný list

Mestská polícia opakovane vyzýva občanov, aby sa nezdržiavali v skupinkách. Radnica upozorňuje, že do schránok bude Prešovčanom doručený informačný list.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Prešovčanom bude do schránok doručený dôležitý informačný list
Zdroj: Mesto Prešov

V teréne je podľa potreby operatívne nasadzovaných 6 až 8 hliadok mestskej polície. V prípade potreby je pripravená ich počet navýšiť.

Všetci príslušníci sú vybavení ochrannými rúškami na tvár. Príslušníci mestskej polície upozorňujú ľudí na autobusových zastávkach, aby si pred nástupom do autobusu alebo trolejbusu zakryli tvár rúškom alebo šatkou.

Porušenie v 24 prípadoch

Zároveň upozorňujú občanov, ktorí sa zdržiavajú v skupinkách, aby sa rozišli a minimalizovali riziko prípadného prenosu ochorenia.

Opakovane kontrolujú bary, kaviarne a zábavné podniky na území mesta, pričom zistili porušenie príkazu na uzavretie prevádzok v 24 prípadoch.

Mestskí policajti v zmysle usmernenia z Úradu verejného zdravotníctva tieto porušenia zadokumentovali a odstúpili ich Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Prešove.

Informačný list

Vzhľadom na to, že niektoré osoby nerešpektujú nariadenia Ústredného krízového štábu SR, mestskí policajti začali kontrolovať aj zadné vstupy do jednotlivých prevádzok.

„Okrem toho mesto pripravuje informačný list, v ktorom sa ľudia dočítajú všetky dôležité opatrenia týkajúce sa šírenia koronavírusu a s tým súvisiacich opatrení. Tento list bude v krátkom čase doručený do všetkých poštových schránok na území mesta Prešov,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Nachádzajú sa medzi nami ale aj nepoctiví občania, ktorí zneužívajú aktuálny stav a pod rôznymi falošnými zámienkami sa snažia dostať do bytov či domov najmä k starším ľuďom.

„Chceme preto vyzvať všetkých obyvateľov, aby neotvárali cudzím ľuďom, ktorí tvrdia, že im chcú zmerať teplotu a podobne,“ doplnil Tomek.

Ďalšie opatrenia

  • Technické služby mesta Prešov informujú občanov o pozastavení jarného upratovania v Prešove
  • Dopravný podnik od 17.3.2020 upravil odchody jednotlivých liniek a všetky spoje budú až do odvolania premávať podľa cestovného poriadku platného cez víkend.
  • DPMP tiež dočasne zatvoril predajné miesta v NS Opál na sídlisku Sekčov a v NS Družba na sídlisku III. Otvorené ostávajú len predajné miesta na Weberovej ulici a na železničnej stanici, na ktorých platí obmedzenie pohybu ľudí.
  • Zákazníci môžu na predajné miesto vstupovať len po jednom. Všetci pracovníci za priehradkou sú chránení rúškami na tvár.

Mestský úrad v Prešove zároveň vydal nasledujúce pokyny platné od pondelka 16.3.2020:

  • Zákaz pohybu prijímateľov sociálnej služby v zariadení pre seniorov mimo objektu zariadenia
  • V prípade dovolenky prijímateľa sociálnej služby je nástup možný až po 01.04.2020
  • Prerušiť poskytovanie sociálnej služby pre prijímateľov v denných stacionároch a jedálni až do odvolania.
  • Pri vybavovaní klientov v podateľni a v pokladni MsÚ v Prešove žiadame súčinnosť pri používaní ochranných rúšok

A na chvíľu niečo na odľahčenie, v obrazoch nájdete kuriozitu z prešovských ciest. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Neuveriteľné, čo mal za autom pripevnené vodič na cestách
1
Galéria
Zdroj: čitateľ František

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM