Ľubomír Hudačko Správy

Korčok a Pellegrini neuspeli len v dvoch: V ktorých obciach v okrese Prešov vyhral Matovič?

Jediné dve obce v okrese Prešov, v ktorej nevyhral ani jeden z dvojice Pellegrini - Korčok boli v prezidentských voľbách Tuhrina a Malý Slivník.

Ilustračný obrázok k článku Korčok a Pellegrini neuspeli len v dvoch: V ktorých obciach v okrese Prešov vyhral Matovič?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Okres Prešov sa skladá z 89 obcí a dvoch miest a iba v dvoch prípadoch sa stalo, že v prezidentských voľbách tam nedominoval ani jeden z dvojice favoritov Korčok – Pellegrini.

V obci Malý Slivník totiž Igor Matovič vyhral s prehľadom a ziskom 43,54%, Ivana Korčoka odsunul na 2. miesto s 29,18%. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb zverejnených Štatistickým úradom SR.

Matovičov triumf

V druhej a poslednej takejto obci, kde vyhral iný kandidát, sa stala Tuhrina.

Aj tam sa Igorovi Matovičovi nadmieru darilo a volilo ho 37,28% ľudí. Ivan Korčok tu skončil až na 3. mieste. V ďalších obciach už bol vždy na 1. a 2. mieste jeden z dvojice favoritov volieb.

Peter Pellegrini inak celkovo získal v PSK 40,67 percenta hlasov, Ivan Korčok 38,29 percenta. Nasledovali Štefan Harabin (13,87 percenta), Igor Matovič (3,18 percenta), Ján Kubiš (2,13 percenta), Patrik Dubovský (0,91 percenta), Marian Kotleba (0,54 percenta), Milan Náhlik (0,12 percenta) a Krisztián Forró (0,08 percenta).

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM