Ľubomír Hudačko Futbal

Koniec prešovského betónu? Tatran rozstrieľal Liptákov rozdielom triedy

Anglický týždeň čaká aj futbalistov v našej lige, či jej nižšej súťaži, do boja v Slovnaft Cupe totiž opäť zasiahnu aj tímy z týchto líg. V Prešove sa napríklad bude hrať o postup medzi miestnymi koňarmi a korupčnou aférou zdecimovanou Dunajskou Stredou.

Ilustračný obrázok k článku Koniec prešovského betónu? Tatran rozstrieľal Liptákov rozdielom triedy
Zdroj: TASR

Tatran si poradil cez víkend s Liptovským Mikulášom rozdielom triedy, predvádzal pekné a akcie a zaslúžene bral tri body. Tréner Jozef Kostelník po zápase vyzdvihol celé mužstvo, ale osobitne bol rád za návrat starého, dobrého Petra Katonu. V tabuľke sa zelenobieli posunuli smerom nahor len mierne, na vedúcu pozíciu naďalej strácajú 2 body.

Ka(n)tona je späť

„Tatran tu hral päť rokov zákopové vojny a nemôžeme čakať, že tí chlapci sú prekvapení, že sa ocitnú pred bránou sami. Dôležité ale je, že si takéto šance poctivo vykombinuje. My si prihráme 20–30 krát, vykombinujeme hru tak, že ideme sami na brankára. No keď nedáte, niektorí diváci hneď začnú pískať. Tí chlapci potrebujú čas, stále sa iba zoznamujeme. Veď aj veľkokluby zrejú mesiace i celú sezónu. Som rád, že konečne je späť starý dobrý Katona,“ uviedol tréner po zápase.

Už tri dni po zápase však čakajú koňarov pre zmenu Dunajskostredčania a to v rámci Slovnaft Cupu. Favorita by sme zrejme hľadali márne, pretože Prešov, ako vieme, pôsobí v II. lige a tam stráca na špicu 2 body. Tróni zatiaľ na 4. mieste, ale doma je suverénny a najlepší v lige. Hostia zato v Corgoň lige tápu a možno by sa dalo povedať, že sú oba mužstvá na rovnakej úrovni. Ako to však naozaj bude ukáže až samotný duel. V ňom v domácom drese by mal hrať každý dôležitý člen zostavy, hostia však naďalej nemôžu počítať s kľúčovými hráčmi, ktorí majú trest za ovplyvňovanie duelov.

Prijateľný súper

„Oddýchneme si a tešíme sa všetci na Dunajskú Stredu, ktorú chceme z pohára určite vyradiť. Takže plní odhodlania pôjdeme do nich,“ zvestoval pred zápasom pre oficiálnu klubovú webstránku Dávid Leško a jeho slová doplnil Peter Katona: „Máme súpera cez ktorého sa dá postúpiť. Je pre nás prijateľný a nemáme preto iný cieľ ako využiť výhodu domáceho prostredia a postúpiť ďalej,“ dodal odhodlane P. Katona. Stretnutia 3. kola SC sa hrajú na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa rozhoduje v penaltovom rozstrele.

Víťaz zápasu už bude hrať potom vo 1/4 finále a to je poriadne silné lákadlo. Preto si tímy iste nedarujú ani centimeter ihriska. Tatran zatiaľ v pohári postupoval cez Čadcu a Bardejov, DAC si poradil pre zmenu zatiaľ len s FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, keď ho zmietol výsledkom 6:1. Duel, ktorý v Prešove začína o 16.00 bude ako hlavný rozhodca viesť Fajčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM