Ľubomír Hudačko Hádzaná

Koniec NADVLÁDY! Hádzanári Tatrana Prešov prvýkrát po 17 rokoch nezískali titul

V rozhodujúcom piatom zápase finále play off extraligy si išli Považania od úvodu za titulom a napokon zvíťazili rozdielom štyroch gólov 26:22.

Ilustračný obrázok k článku Koniec NADVLÁDY! Hádzanári Tatrana Prešov prvýkrát po 17 rokoch nezískali titul
Zdroj: Tatran Prešov

Hádzanári MŠK Považská Bystrica ukončili 15 sezón trvajúcu nadvládu Tatrana Prešov a vybojovali si štvrtý majstrovský titul v histórii klubu, prvý po sedemnástich rokoch.

Hrdinom MŠK bol brankár Ladislav Kovačin, ktorý predviedol množstvo dôležitých zákrokov.

Skvelú a férovú atmosféru v beznádejne vypredanej hale vyzdvihol aj hosťujúci Oliver Rábek. Ľubomír Ďuriš označil zisk titulu za rozprávkový koniec sezóny.

Považania od začiatku stretnutia kontrolovali svoj náskok a Prešovčanom ani raz nedovolili prevziať vedenie.

V bránke MŠK sa od úvodu blysol fantastickými zákrokmi brankár Ladislav Kovačin, ktorý okrem dvoch sedmičiek zneškodnil aj množstvo striel hostí.

Zobudí sa v pondelok

„Keby chytím len jednu strelu, ale vyhráme zápas, tak by to stále bol ten top. Pred zápasom som si hovoril, že už by ma mohlo čosi trafiť, chvalabohu to vyšlo. Takto nejako to vyzeralo v tých snoch. Spravili sme všetko pre to, aby sme uspeli,“ uviedol Kovačin uprostred osláv, ktoré si chcú Považania naplno užiť:

„Bude to zaujímavé. Neviem si to ani predstaviť, asi sa zobudím niekedy v pondelok, ale teším sa na to.“

Výborná športová atmosféra vo vypredanej hale zostala vo férovej rovine aj po záverečnom hvizde.

Domáci fanúšikovia s potleskom a skandovaním vzdali hold zdolanému tímu. Priateľská atmosféra sa z tribún preniesla aj do hráčskych radov.

Konečne 2. miesto

„Považskej gratulujem, zažíva obrovskú eufóriu. My sme to nezvládli, je to však šport. Považská mala úžasnú sezónu, skvelý fanklub, vyšlo im všetko a titul si zaslúžia. Myslím si, že na ďalšiu sezónu je to obrovský cieľ pre Tatran. Dúfam, že to bude aj celé inak vyzerať, keď Prešov znovu získa titul. Považská vytvorila neuveriteľnú atmosféru,“ povedal Oliver Rábek, ktorý s úsmevom dodal: „Ja ešte druhé miesto nemám, mám tretie, desať titulov, čiže konečne mám aj druhé.“

K prvému titulu Považskej Bystrice od sezóny 2005/06 výraznou mierou prispel aj Ľubomír Ďuriš.

Odchovanec klubu sa pred sezónou vrátil z maďarského Gyöngyösu. Po záverečnom hvizde vplyvom emócií spadol na palubovku a so slzami v očiach si užil radostný moment materského klubu:

Prešov sa mýlil

„Ja som sa už opustil. Keď som videl asi minútu a pol pred koncom, že to doťukneme, tak to na mňa doľahlo a začal som plakať. Vôbec sa za to nehanbím, boli to slzy neskutočnej radosti. Som hrdý na tento tím, ktorý sa tu vytvoril za predošlé roky. V kabíne som povedal, že každý jeden z nich je výnimočný. Prešov vyhlasoval, že nás zdolá 3:0, no mýlil sa. Boli sme lepší celú sezónu a zaslúžene sme majstri Slovenska. Je to rozprávkový koniec.“

Jedným zo streleckých tromfov bol v domácom mužstve Erik Žilinčík, ktorý v prvom polčase zaznamenal štyri góly a v druhom dejstve pridal jeden presný zásah: „Našťastie to tam všetko padlo. Toto tu už dlho nebolo, konečne dal niekto Prešov ´dole´. Hala skoro padla, som rád, že to vyšlo.“

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM