Ľubomír Hudačko Futbal

Konečne to vyšlo: Tatran Prešov jediným gólom zdolal Košice a berie tri body!

Posledná priečka je minimálne nateraz minulosťou! Tatran Prešov si v 10. kole druhej futbalovej ligy poradil s Lokomotívou Košice gólom Štefančíka a vystúpal hore. Podarilo sa mu to aj keď hral o jedného hráča menej.

Ilustračný obrázok k článku Konečne to vyšlo: Tatran Prešov jediným gólom zdolal Košice a berie tri body!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prvú strelu na bránu ale vyslali hostia, keď v 6. minúte trafil loptu pekným volejom z 25 metrov Labun, Jakubech bol ale na mieste.

Od hostí to napokon v prvom polčase bola jediná strela do priestoru prešovských žrdí. Tatran to skúšal aj streľbou zdiaľky, Poliaček i D. Leško ale mierili mimo. Prvú strelu na bránu preto vyslal v 17. minúte Dupkala, jeho prudkú ranu Giertl vyrazil na roh. Hosťujúci brankár si poradil aj z množstvom centrov smerujúcich do šestnástky, dobre zasiahol aj po Kačalovom strieľanom centri na vzdialenejšiu žrď.

Aj v úvode druhého polčasu sa snažili byť domáci aktívni, no kontrovali aj hostia, keď dvakrát spoza šestnástky nebezpečne vystrelil Hloušek. Obe jeho strely ale zneškodnil Jakubech. Keď sa začínalo zdať, že ani v ďalšom zápase Tatran nedá gól, prišla štandardná situácia pre domácich a dobíjanie súperovej brány bolo konečne úspešné, keď sa po skrumáži lopta odrazila na zadnú žrď k Štefančíkovi, a ten prekopol všetko čo mu stálo v ceste – 1:0. Domáci si však záverečnú desaťminútovku hneď skomplikovali. Po nešetrnom zákroku na súpera bol vylúčený Kačala a domáci sa museli brániť až do konca hosťujúcej presile. Ale záver zvládli a napokon si pripísali dôležité tri body.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM