Správy

Konečne sa u nás bude hrať hokej: Nový klub HC 21 Prešov povedie Ernest Bokroš, FOTO

Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa u nás bude hrať hokej: Nový klub HC 21 Prešov povedie Ernest Bokroš, FOTO
8
Galéria

Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.

V Prešove vzniká nový hokejový extraligový klub s názvom HC 21 Prešov. V metropole Šariša sa tak po 23 rokoch opäť bude hrať najvyššia hokejová súťaž. Jej dejiskom sa od septembra 2021 stane novo zrekonštruovaný zimný štadión. Deklaráciou toho je aj memorandum o spolupráci.

Hokej v zabudnutí

„Myslím, že Prešov si to zaslúži. Dva roky sme rekonštruovali štadión a nehralo sa. Hokej šiel akoby do zabudnutia. Tento štart v extralige Prešov zažije po dlhej dobe a verím, že nadšená bude aj široká verejnosť,“ uviedla na tlačovom brífingu primátorka Andrea Turčanová.

Zdroj: Dnes24.sk

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Hokejový klub HC 21 Prešov už pozná aj meno svojho kapitána, ktorým sa stane prešovský odchovanec Marek Zagrapan.

Trénerom Bokroš

Asistentom kapitána bude Ján Sýkora. Trénerom tímu bude Ernest Bokroš.

„Mužstvo budeme postupne predstavovať, no základ tím bude z Detvy. Nie je jednoduché narýchlo vybudovať mužstvo. Ja ako tréner musím najskôr vidieť, aké mužstvo budeme mať, preto až potom budem môcť povedať o ambíciách,“ uviedol Bokroš.

Extraligovú licenciu do Prešova sa rozhodol presťahovať majiteľ detvianskeho klubu Róbert Ľupták.

""Pred mesiacom som nevedel, či budem robiť hokej v Detve, v Prešove alebo v Banskej Bystrici. Dnes som v Prešove a teším sa na novú výzvu. Milujem hokej a viem preň veľa obetovať. Chcem ho robiť dokedy budem vládať. Zatiaľ som jediný majiteľ klubu, mesto mi bude pomáhať, no nebránim sa spolupráci s inými subjektami. Chcem profesionálnejší klub. Hrať budeme na vynovenom štadióne, v novom prostredí a pred fanúšikmi, ktorí budú náš šiesty hráč. Nejdem hrať o posledné miesto. Moje ciele sú minimálne play off," povedal Ľupták.

Nové správy máme aj z východu:

V tomto období mesto pokračuje v procese dovybavenia štadióna novými prvkami tak, aby spĺňal technické podmienky pre najvyššiu hokejovú súťaž Tipos Extraliga SR.

Aj s videorozhodcom

„Zmluva na dodanie a osadenie sedačiek už bola podpísaná. Koncom mája bolo spustené verejné obstarávanie na systém videorozhodcu a technologických riešení vrátane softvéru na turnikety. V najbližších dňoch spustíme verejné obstarávanie na dovybavenie šatní,“ dodal hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Prešov sa vracia na hokejovú mapu
8
Galéria

Správy z Prešova ponúkame tu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM