Správy

Konečná zastávka MHD na Sídlisku III púta pozornosť: Keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné! FOTO

Najprv vám napadne, že ide o klasickú zastávku MHD. V Prešove na konečnej Sídliska III však púta pozornosť aj iným spôsobom a keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné, čím.

Ilustračný obrázok k článku Konečná zastávka MHD na Sídlisku III púta pozornosť: Keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prístrešok MHD zastávky na konečnej Sídliska III sa nachádza na prvý pohľad zbytočne. Cestujúci totiž na poslednej zastávke vystupujú a na ďalší príchádzajúci spoj už nie je dôvod čakať pod strieškou. Myslí si to aj náš čitateľ.

„Sledujem toto miesto, sám vystupujem na konečnej a nikdy tu ľudia už na ďalší spoj nečakajú. Tento prístrešok by sa tak napríklad v mrazoch hodil niekde na iné miesto, veď aj najbližšia Bajkalská má prístrešok a je len neďaleko od tohto miesta,“ uviedol nám svoj názor Prešovčan Stanislav (44). „Všimla som si, že ľudia tu skôr vystupujú, ako čakajú na ďalší spoj. Z tohto dôvodu by sa ozaj možno prístrešok hodil na iné miesto. Niekedy sú tie mrazy nepríjemné a niečo, kde sa dá aspoň trochu schovať by určite pomohlo,“ myslí si Jarmila (28). Prístrešok teda pôsobí ako duplicitná záležitosť, podľa vyjadrenia z Mestského úradu to však tak nie je.

„Zastávka MHD Sídlisko III na Prostějovskej ulici obsluhuje 12 liniek MHD, pre väčšinu ktorých je výstupnou zastávkou. Avšak, okružná linka č. 12 pokračuje ďalej cez Bajkalskú, Dúbravskú a Hlavnú ulicu na sídlisko Sekčov, alebo linka č. 43 pokračuje z tejto zastávky na Sabinovskú a Šafárikovu ulicu ku Veľkej pošte. Takže prístrešok umiestnený na tejto zastávke má svoje opodstatnenie,“ uvádza svoje stanovisko Mestský úrad v Prešove. Faktom však je, že na spomínanom mieste na najbližšie zastávky cestovný poriadok nie je uvedený.

Môže vás zaujímať:

Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

foto: ilustračné

Zastávka MHD na Prostějovskej ulici? Prístrešok k nej je tam možno zbytočný
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM