Ľubomír Hudačko Hokej

Koňare majú play off isté: Prešovčania si v ňom zaistil účasť výhrou nad Topoľčanmi!

Kolísavé výkony, séria nepriaznivých výsledkov zatienila dobrý štart do ročníka, no napriek tomu je to tam! Prešoskí hokejisti si výhrou s Topoľčanmi definitívne zaistili účasť v play off a určite neskončia horšie ako na ôsmom mieste. Duel s HC pritom museli otáčať, keď prehrávali 0:1...

Ilustračný obrázok k článku Koňare majú play off isté: Prešovčania si v ňom zaistil účasť výhrou nad Topoľčanmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčany stíhali s jedenástimi korčuliarmi tempo hry iba v úvode prvej tretiny, kedy si vytvorili aj nejaké príležitosti. Od polovice zápasu už mal hlavné slovo Prešov.

Šikovne sa pred brankára dostali v 10. minúte najprv Pekarčík a následne aj Adrián Lipovský, obaja ale neprekonali skvelého Jozefa Račka. Ten sa blysol aj pri prieniku Tomčáka a nájazde Ferenca. K otvoreniu skóre nechýbalo veľa ani obrancovi Novickému, gólman ale včas zasiahol ramenom.

Prešovčania začali druhé dejstvo vysokou aktivitou, na dvakrát sa nepresadil Matejka a následne neuspel ani Tomčák. Okamžite potom šli hostia do brejku, v nájazde sa ocitol Jakub Fusek, prvú strelu ešte Riečický vyrazil, na dorážku už bol ale prikrátky a Topoľčany tak viedli – 0:1. Po zbytok času sa Žochari iba bránili. Prešovské strelecké trápenie ukončil až v 35. minúte gól Samuela Chalupu z rýchleho útoku. O 15 sekúnd už svietil na tabuli stav 2:1 v prospech domácich, sám na bránu šiel Igor Jaroš a strelou k bližšej tyči nedal Račkovi šancu.

Prešov pokračoval v dobrej hre, už po pár sekundách hry sa do šance dostal Horvát, Račka ale neprestrelil. Domáci mohli doplatiť neskôr na zaváhanie v defenzíve, Záhorskému ale vzal gól z hokejky Pitka. Ten následne rozbehol akciu, na ktorej konci bol parádny gól Adriána Lipovského, ktorý si položil brankára a bekhendom poslal puk ponad neho – 3:1. Blysol sa aj Dominik Riečický pri šanci Patrika Bosáka. Prešovčania zvládli dôležitý súboj a zaistili si účasť v play-off.

PHK 3b Prešov – HC Topoľčany 3:1

  • Góly: 35. Chalupa (Potoček, Pitka), 36. Jaroš (Hargaš, Kobeľa), 44. A. Lipovský (I. Jaroš, M. Nagy) – 21. Fusek (Bosák, Káčer)
  • Strely na bránu: 42:30
  • Vylúčenia: 2:2
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Diváci: 240

Zostava PHK 3b Prešov: Riečický (Borároš) – V. Sabol, Pitka, Kobeľa, Novický, Guntáš, Osuský, Hargaš – Matejka, Tomčák, F. Pekarčík – A. Lipovský, M. Nagy, I. Jaroš – K. Horvát, Kivader, Ferenc – Potoček, Chalupa

HC Topoľčany: Račko (Hargaš) – Bystričan, Guričan, Ondruška, Chromý – Káčer, Dobrý, Fusek – D. Mihalik, Záhorský, Bosák – M. Záborský

Text: Lukáš Rusňák, foto: phk Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM