Ľubomír Hudačko Samospráva

Komunálne voľby sa blížia: V Prešove prvý raz zasadla volebná komisia, kto sa stal jej predsedom?

Komunálne voľby sú čoraz bližšie, v Prešove už poznáme zloženie na čele volebnej komisie. Za predsedu bol vyžrebovaný Ján Balún a podpredsedu Jozef Lackaň.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby sa blížia: V Prešove prvý raz zasadla volebná komisia, kto sa stal jej predsedom?
Zdroj: Webnoviny.sk

Pre voľby poslancov Mestského zastupiteľstva podalo kandidátnu listinu 20 politických subjektov. Práve tieto mali právo delegovať svojich zástupcov do Miestnej volebnej komisie v Prešove.

Toto oprávnenie využilo 11 politických strán. To znamená, že miestna volebná komisia je 11 členná. Primátor mesta v súlade so zákonom o voľbách do orgánov smosprávy obcí zvolal prvé zasadnutie komisie, na ktorom členovia zložili zákonom predpísaný sľub a určili predsedu a podpredsedu žrebom. Za predsedu bol vyžrebovaný Ján Balún a podpredsedu Jozef Lackaň," uviedla zapisovateľka volebnej komisie Beáta Findišová.

Komisia už na tomto zasadnutí preskúmavala kandidátne listiny, v tejto činnosti pokračovala vo štvrtok a činnosť registrácie kandidátnych listín ukončí v pondelok 29. septembra 2014. „Ďalej bude nasledovať akt odovzdávania rozhodnutí o registrácií, prípadne neregistrácií kandidátnych listín nezávislým kandidátom a splnomocnencom politických strán,“ dodala Findišová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM