Ľubomír Hudačko Samospráva

Komunálne voľby sa blížia: Pozrite si ako prví, kto chce miešať karty!

Termín komunálnych volieb sa nezadržateľne blíži. Už o necelých 7 mesiacov, si budeme vyberať nového primátora či poslancov. Možným kandidátom na najvyšší mestský post sme položili jednoduchú otázku: Vylučujete alebo nevylučujete, že budete kandidovať na primátora? Pozrite si odpovede...

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby sa blížia: Pozrite si ako prví, kto chce miešať karty!
Zdroj: Webnoviny.sk

Predvolebné témy sa postupne objavujú už aj v komunálnej politike. Začínajú sa skloňovať rôzne mená, vznikajú nové frakcie a zoskupenia. Aj keď ide často len o špekulácie, snažili sme sa pomerne neprehľadnú situáciu vyčistiť jednoduchou otázkou: Vylučujete, alebo nevylučujete, že budete kandidovať na post primátora v tohtoročných komunálnych voľbách?

Nerozhodný Prešov

V kuloároch sa začínajú spomínať mená viacerých poslancov ale aj nových kandidátov. Oslovili sme preto viacerých možných uchádzačov, je ale isté, že sme nemohli osloviť všetkých. Niektorí zas na otázky neodpovedali. Ide o predbežný zoznam, ktorý sa samozrejme môže časom meniť a dopĺňať. Pozrite, kto chce miešať karty.

Kandidatúru vylučujú

  • Ľudovít Malaga, poslanec MsZ : V novembrových komunálnych voľbách 2014 budem kandidovať Za poslanca Mestského zastupiteľstva v Prešove, za volebný obvod č. 5 Solivar, Soľná Baňa, Šváby.
  • Radovan Gondžúr, poslanec MsZ: Nemám v pláne kandidovať na funkciu primátora mesta Prešov.
  • Radovan Báčik, poslanec MsZ: Vylučujem túto možnosť.
  • Mária Čížiková, poslankyňa MsZ: Vylučujem.
  • Janette Langová, poslankyňa MsZ: Na túto jednoduchú otázku vám viem veľmi jednoducho odpovedať, že to vylučujem.
  • Vasiľ Janko, poslanec MsZ: Nebudem kandidovať na primátora mesta. Budem sa uchádzať o dôveru voličov, aby som mohol ďalej pokračovať v práci poslanca Mestského zastupiteľstva v našom meste Prešov.
  • Ondrej Matej, poslanec NR SR: „Vylučujem, že budem kandidovať za primátora v komunálnych voľbách 2014.“

Nepotvrdili, ani nevylúčili

  • Miroslav Benko, poslanec MsZ: Otázka je jednoduchá, ale neviem sa k nej vyjadriť, lebo som sa takou myšlienkou resp. otázkou ešte nazaoberal.
  • Rudolf Dupkala, poslanec MsZ: Nevylučujem.
  • Michal Kaliňák, poslanec MsZ: Neriešim svoju kandidatúru, ale to, aký by mal byť nový primátor. Podľa mňa musí byť úplne iný, ako terajší. To znamená, že jeho silnými stránkami musia byť úcta k Prešovčanom, rešpekt k zákonom a pozitívne kontakty.
  • Richard Drutarovský, poslanec MsZ: Prešov sa nachádza v situácii, že o tom uvažujem. Mesto potrebuje zmenu. Komunálne voľby budú síce až na jeseň, no Prešovčania by mali mať dosť času na to, aby vopred spoznali plán každého, kto má ambíciu zlepšiť život v meste. Mali by sa dozvedieť, ako to chce dosiahnuť, aby nenaleteli planým sľubom. O definitívnom rozhodnutí ktoréhokoľvek kandidáta však bude svedčiť až podanie kandidátnej listiny 55 dní pred dňom volieb, ktorých termín vyhlási predseda národnej rady.
  • Pavel Hagyari, primátor (stanovisko tlmočila hovorkyňa Anna Polačková): Pán primátor sa v súčasnosti venuje investičným akciám v súvislosti s opravou škôl, škôlok, ciest a nezamýšľa sa momentálne nad témou kandidovania v nadchádzajúcich novembrových komunálnych voľbách. Ak bude táto otázka aktuálna, budeme o tom informovať.

Toto sú zatiaľ možní kandidáti

  • Andrea Turčanová, poslanec MsZ: Ešte nemám predstavu, ako bude vyzerať kampaň, pretože to celé skladáme a bude to závisieť od toho, či pôjdeme do volieb sami, alebo získame podporu partnerov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM