Ľubomír Hudačko Správy

Komplikácie na prešovských školách: Skrátené vyučovanie aj chrípkové prázdniny!

V piatich základných školách v Prešove majú počas niektorých dní tohto týždňa chrípkové prázdniny. Polročné vysvedčenia niekde preto buď už žiakom odovzdali, alebo rozdajú až budúci utorok.

Ilustračný obrázok k článku Komplikácie na prešovských školách: Skrátené vyučovanie aj chrípkové prázdniny!
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, vyučovací proces je v tomto týždni pre chrípku skrátený v ZŠ Matice slovenskej, Šrobárova, Bajkalská, Prostějovská a Májové námestie.

V ZŠ Matice slovenskej boli chrípkové prázdniny od pondelka do stredy. Vo štvrtok a v piatok majú skrátené vyučovanie a vysvedčenie odovzdajú žiakom v piatok. V tento deň budú rozdávať vysvedčenia aj v ZŠ Šrobárova, avšak v piatok je v škole skrátené vyučovanie aj kvôli tomu, že od utorka sa tu tiež pre chrípku nevyučovalo.

ZŠ Bajkalská vyhlásila prázdniny v stredu a žiaci sa tu nebudú učiť ani v piatok. Keďže v pondelok sú polročné prázdniny, vyučovanie tu začne v utorok a vtedy dostanú žiaci aj vysvedčenie. V ZŠ Prostějovská dostali žiaci vysvedčenie v stredu a do konca týždňa je vyučovací proces prerušený kvôli množstvu chorých žiakov. Učiť sa už tento týždeň nebudú ani v ZŠ Májové námestie, žiaci dostanú vysvedčenie až po nástupe do školy v utorok. Podľa hovorkyne materské školy pracujú v bežnom režime.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM