Kultúra

Komajota prichádza s novou pesničkou Iba: Hlavnú úlohu vo videoklipe hrá klaun

Len nedávno vznikla nová pesnička prešovskej skupiny Komajota s názvom Iba. Upútať vás môže aj jej videoklip, kde v hlavnej úlohe účinkuje klaun.

Zdroj: YouTube.com

Preto má vo svojom šuflíku stále nejaké nápady. Teraz však prichádza s úplne novou pesničkou, ktorá vznikla len nedávno. Volá sa Iba a Martina Husovského k svojmu vzniku inšpirovala na základe novej zbierky básní od Michala Baláža.

V klipe použili klauna

„Mal som voľnejšie obdobie a uvažoval nad druhým pokračovaním projektu The Ružbachs. Čítal som novú zbierku básní Michala Ružbacha, ktorý je autorom textu a vypálilo to tak, že sa nám viac hodila do Komajoty,“ spomína Martin Husovský.

Skladba, na ktorej hudobníci spolupracovali s producentom Vladom „Randy“ Gnepom, pojednáva o pokrytectve v každodennom živote, že človek trpí tým, že niečo robí nie z vlastného presvedčenia.

Aby podčiarkli túto metaforu, prišiel bubeník Stano Čorej s nápadom, aby v klipe použili klauna, ktorého prácou je zabávať ľudí. Natáčalo sa v prešovskom klube Wave pod taktovkou Cube Art. V hlavnej úlohe hviezdi herec Michal Novodomský.

„Človek si môže nájsť metaforu k svojmu živou v tomto texte, pretože nikdy nevie, čo bude zajtra, preto už „iba jeden deň“. Možno sa zajtra nič nestane, možno si človek bude spievať tú istú pesničku. A takisto tie masky, ktoré nosíme. Ten klaun, je to jeho práca, aby zabával ľudí, a musí sa tak tváriť. Podobne ako my musíme robiť nejakú činnosť, pretože je to tak správne,“ dodáva Martin Husovský.

Čo je na hudbe najkrajšie

Hudobníci, ktorí vyrastali prevažne na muzike deväťdesiatych rokov, stále hľadajú inšpirácie v nových kapelách, zvukoch, či inom prístupe.

„Boli by ste prekvapení z toho, čo všetko počúvame cestou na koncert alebo v štúdiu. Možno je to aj reakcia na to, ako sme presýtení istými žánrami a to je na hudbe najkrajšie, sloboda, že ti niekto nemôže niečo zakázať alebo prikázať,“ zamýšľa sa spevák.

Komajota si k novinke pozvala hudobných hostí. Už tradične sa k nim pridal ich koncertný gitarista Juraj Kováč, husle aranžoval Martin Jeriga a na nahrávke sa podieľali tiež huslistky Zuzana Oráčová a Kamila Dujavová.

Skupina momentálne pracuje na viacerých singloch a pozvala si k spolupráci Bohuša Hajducha z Papyllonu a Maja Jenča z Frequency.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM