Správy

Koľko žiakov nastúpilo po prázdninách do prešovských škôl? Radnica má presné počty

Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ.

Ilustračný obrázok k článku Koľko žiakov nastúpilo po prázdninách do prešovských škôl? Radnica má presné počty
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Takmer 94 percent žiakov nastúpilo v pondelok do základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Čo sa týka materských škôl (MŠ), bolo to 80 percent detí. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, v pondelok otvorili 19 MŠ, 11 ZŠ a jednu ZŠ s MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.

Prezenčné vzdelávanie sa od pondelka uskutočňuje aj v základných umeleckých školách a v ABC centre voľného času.

Školský semafor

„Do 12 ZŠ nastúpilo 6 714 žiakov z celkového počtu 7 158 žiakov, čo predstavuje 93,79 percenta. Do 20 MŠ nastúpilo 2 064 detí z celkového počtu 2 552 detí, čo predstavuje 80 percent,“ priblížil Tomek.

Po predĺžených zimných prázdninách sa v pondelok opäť začalo prezenčné vyučovanie v materských, základných aj stredných školách.

Školy sa opäť riadia takzvaným školským semaforom.

Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik.

Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

Hl. foto: archívne

Zostaňte u nás, máme ďalšie čerstvé správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM