Správy

Koľko vysolíme za antigénový test? Poliklinika na Sekčove už má nastavenú cenu

Chystáte sa na kúpalisko či do zahraničia a ešte nemáte druhú dávku vakcíny? Štát zrušil zmluvy s väčšinou odberových miest a tam kde ostali si za test zaplatíte.

Ilustračný obrázok k článku Koľko vysolíme za antigénový test? Poliklinika na Sekčove už má nastavenú cenu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Testovanie zo zdravotných dôvodov, testovanie kontaktov pozitívnych či testovanie na nový koronavírus do detských táborov zostane hradené štátom. Na všetky ostatné podujatia, kde je potrebný test, si ho bude musieť jedinec hradiť samostatne. Povinnosť sa týka len nezaočkovaných ľudí. Počas tlačovej konferencie to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Od prvého júla štát prechádza na taký systém testovania na nový koronavírus, aby motivoval k očkovaniu. „Podľa britských štúdií 90-percentná zaočkovanosť znamená ukončenie pandémie. Verím tomu, že občania to pochopia,“ dodal minister.

Koľko stojí test?

Aktuálne pripravujeme možnosť naďalej sa testovať pomocou antigénových testov v rámci našich zariadení. Niektoré nemocnice už začali, iné začnú blízkom čase,“ hovorí pre Dnes24 Jana Fedáková, hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Vzhľadom na ukončenie zmluvy s Ministerstvom zdravotníctva SR ale budú nemocnice a polikliniky poskytovať antigénové testovanie za poplatok. Cena bude 14,90 eur. Ide o nazálny antigénový test, ktorý je šetrnejší, takže je vhodný aj pre deti,“ dodáva hovorkyňa.

Keďže Pro Care poliklinika na Sekčove patrí do tejto siete, tieto zmeny sa týkajú aj Prešova.

Podľa hovorkyne dostane záujemca výsledok antigénového testu v dvoch jazykových mutáciách. Okrem slovenčiny aj v angličtine. Na antigénové testovanie nebude potrebné sa registrovať vopred, záujemcovi stačí prísť do odberového miesta počas zadefinovaných prevádzkových hodín. Po vykonaní testu dostane papierový certifikát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM