Webnoviny - Krimi

Koledníci kradli peniaze

Dvaja 15-roční koledníci, ktorí po domoch vinšovali šťastný nový rok, kradli minulý týždeň v obci Červenica, v Sabinovskom okrese.

Na ich vyčíňanie sa došlo až po tom, ako 5. januára oznámil na polícii v Sabinove 38-ročný muž z Pečovskej Novej Vsi, okr. Sabinov, že mu ukradli peňaženku s 3 500 eurami. Muž bol deň predtým práve na návšteve u svojej svokry v Červenici. Peňaženku mal vo vetrovke, ktorá visela v chodbe rodinného domu. „Okrem peňazí boli v peňaženke aj rôzne osobné doklady poškodeného. Intenzívnym preverovaním sabinovskí policajti v priebehu niekoľkých hodín zadržali dvoch 15-ročných mladíkov z Lipian, ktorí peňaženku ukradli. V inkriminovaný deň chodila dvojica po domoch a vinšovali šťastný nový rok. Bez zvonenia vošli do chodby odomknutého domu mužovej svokry a keď si boli istý, že ich nikto nevidel a nezaregistroval, že sú dnu, prehľadali šatstvo na vešiaku. V jednej z vetroviek našli spomínanú peňaženku a v nej 3 500 eur a osobné doklady. Následne z domu nepozorovane odišli,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Mládenci časť peňazí minuli na nákup mobilného telefónu, HIFI veže, oblečenia, alkoholických nápojov a potravín. „Zvyšné peniaze im policajti zaistili a vrátili poškodenému. Peňaženku s dokladmi vyhodili pri železničnej stanici v Sabinove, nájsť sa ju však nepodarilo. Dvojica mladíkov bude teraz obvinená z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody,“ informoval Džobanik. Hovorca dodal, že jeden z obvinených sa podobnej krádeže dopustil aj vlani 27. decembra s iným, 13-ročným kamarátom z Lipian. „Počas dopoludňajších hodín v obci Kamenica, v okrese Sabinov, tiež chodili vinšovať šťastný nový rok. Aj tu nepozorovane vošli do jedného z odomknutých rodinných domov a z peňaženky položenej v kuchyni ukradli 300 eur a stravné lístky a aj cigarety so zapaľovačom,“ uviedol Džobanik.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM