Ľubomír Hudačko Kultúra

Klip Jakuba Petraníka plný zvláštností: Moletná baletka aj panna polievaná na trávniku

Prešovčan Jakub Petraník má videoklip k singlu Kúpim si svet. Pieseň je podľa interpreta o tom, aké je dnes všetko divné, posunuté, zvláštne, ale nám to už príde ako normálna súčasť našich životov. Vznikol na jeden záber.

Ilustračný obrázok k článku Klip Jakuba Petraníka plný zvláštností: Moletná baletka aj panna polievaná na trávniku
Zdroj: Webnoviny.sk

V klipe sa Petraník prechádza po ulici, pričom stretáva obéznu baletku či morskú pannu, ktorú muž polieva na trávniku vodou.

Okrem toho je v klipe poukázané na deti hrajúce sa vonku, no s počítačmi a mobilmi, bez záujmu o banálne hry ako naháňačky a schovávačky. „Na druhej strane, dospelí nám v klipe absurdne utekajú za zmrzlinárskym autom. Na ulici stretávam suseda – vraha, ktorý dáva do auta mŕtvolu – tu ide o tragikomické znázornenie toho, že akékoľvek zvláštne veci okolo nás si už ani nevšímame a s radosťou ich prehliadame,“ hovorí.

Ľudia podľa neho totálne podľahli materiálnym veciam, ktoré ani nepotrebujú. Túto ľudskú vlastnosť zobrazuje v klipe pán, ktorý si kúpi morskú pannu a polieva ju na trávniku, pretože doma nemá bazén. V klipe sa objaví aj komparzista zamaskovaný ako Conchita Wurst – zvláštnosť aktuálnej doby, ktorá vystihuje snáď všetko, o čom táto pesnička je. „Moja obľúbená postavička je baletka, ktorá je moletnejšia než by mala byť a napriek tomu je baletka a nezaujíma ju názor okolia,“ predstavil postavy z klipu Petraník.

O réžiu videa sa postarala Kristína Cibulková. „Myšlienka je jednoduchá – v dnešnej dobe je všetko možné a aj divné veci sa nám zdajú byť normálne. A tak som začala vymýšľať divné situácie, ktorých bude Kubo svedkom. Našťastie sa mu to páčilo, lebo plán B som nemala,“ uviedla režisérka, ktorá klip nakrúcala bez jediného strihu. „Myšlienka "jednozáberovky“ bola super, len na pľaci to bolo komplikované. Museli sme účinkujúcich aj Kuba na sekundu presne načasovať. Nakoniec sa to podarilo a urobili sme päť „ostrých“ a jednu z nich sme napokon vybrali," dodala.

Text skladby Kúpim si svet napísal sám Petraník, pričom s hudbou mu pomohli Jimi Cimbala a Zoli Tóth.

Prešovčan Jakub Petraník a jeho klip: Účinkuje mu v ňom aj Conchita Wurst?
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM