Správy

Klavír pri PKO priťahuje pozornosť, denne sa na ňom hrá: Ako je to však s dezinfekciou?

Používať v dnešnej dobe predmet, ktorý predtým mali doslova pod palcom viacerí cudzí ľudia možno nie je najlepší nápad. A práve to sa deje v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Klavír pri PKO priťahuje pozornosť, denne sa na ňom hrá: Ako je to však s dezinfekciou?
Zdroj: Dnes24.sk

Už je to nejaký piatok, čo bol v Prešove na Hlavnej ulici osadený jeden z navznešenejších hudobných nástrojov. Zahrať si na ňom môže ktokoľvek, i keď, spočiatku pribúdali sťažností hrajúcich, že je značne rozladený.

Novinka s otázkou

To je však len jeden z otáznikov, ktoré nechtiac atraktívna novinka ponúka.

Používať totiž v dnešnej dobe predmet, ktorý mali doslova pod palcom predtým viacerí cudzí ľudia možno nie je najlepší nápad. A práve to sa deje, veď bez dezinfekcie si to už ťažko vieme predstaviť. Ako to teda je s dodržiavaním hygieny v tomto prípade?

Dezinfikujú ho

„Klavír máme v našom zornom poli. Pravidelne ho dezinfikujeme a taktiež čistíme klaviatúru ako aj jeho okolie,“ uviedla pre Prešov Dnes 24 riaditeľka PKO Barbora Rusiňáková dobrú správu.

Náhodní okoloidúci, ale i muzikanti sa tak môžu tešiť na hudobné tóny, ktoré im klavír ponúka. Nebude to však donekonečna. Už teraz je známe, dokedy tam vlastne bude osadený.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Výučba obyvateľov

„Verejný klavír bude voľne prístupný úplne pre každého do 15.11.2021, avšak jeho zotrvanie na prešovskom námestí bude závisieť od počasia ako aj od prístupu verejnosti. Týmto spôsobom chceme postupne učiť obyvateľov mesta vážiť si „nechránené“ objekty, ktoré sa stávajú priamou súčasťou našich ulíc. Okoloidúcim i pianistom týmto dávame dôveru v kultúrne správanie voči hudobnému nástroju a jeho okoliu,“ doplnila k téme Patrícia Nagyová, výkonná asistentka riaditeľky PKO.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac záberov priamo z miesta nájdete v našej fotogalérii.

Objektívom: Pri PKO si môže ktokoľvek zahrať na klavíri
6
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM