Rôzne

Kendické kapustové slávnosti: Aj takto pri Prešove prebiehal sviatok, VIDEO

Bola to oslava, ktorú si každoročne nenechajú ujsť nielen miestni Kendičania. Prilákajú napríklad aj Prešovčanov, dôkazom čoho sme boli na mieste aj my.

Zdroj: Dnes24.sk

Kendice si pripomenuli týmto podujatím zároveň aj 770. výročie písomnej zmienky o obci. V programe vystúpili známe mená ako Ščamba či Veronika Rabada. Nechýbali, samozrejme, ani folklórne súbory, mažoretky a prišiel aj kúzelník.

Vyhlásenie výsledkov o najkrajšiu kapustovú hlavu sa takisto konalo práve počas podujatia, niekoľko záberov na ne si môžete pozrieť aj v priloženej fotogalérii.

„Každý rok sem zavítame, hoci nie sme Kendičania, lebo sa nám toto podujatie páči. Trvá so zaujímavým programom pomerne dlho, čo je ale dobré. Určite nie je dôvod vynechať ho ani o rok,“ prezradila nám pani Marta z Prešova dôvod svojej účasti.

„Prišlo sem celkom veľa ľudí, ja som tu prvýkrát, priestor som očakával väčší. Ale napriek tomu to tu bolo pekne zorganizované a malo to svoje čaro. Tešil som sa na tú atmosféru, prišiel som zároveň pozrieť aj svojich príbuzných,“ uviedol pre zmenu Pavol.

Nuž a ako to na mieste v úvode podujatia vyzeralo si už pozrite aj v priloženom vi­deu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Kendičania mali sviatok: V obci neďaleko Prešova boli kapustové slávnosti
16
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM