Správy

Kedy to konečne odpracú? Naplaveniny v Toryse ostali aj 2 týždňe po dažďoch! FOTO

Prešovčania sa nestačia čudovať. Aj dva týždne po vytrvalých májových dažďoch ostali dreviny a naplaveniny pod mostom na Škultétyho ulici neodpratané. Čo s tým?

Zdroj: Dnes24.sk

V zmysle zákona majú naplaveniny v rieke odstraňovať správcovia vodných tokov alebo povodí. Pre Prešov Dnes 24 to potvrdil hovorca mesta Vladimír Tomek.

Týka sa to rieky Torysa na Škultétyho ulici. To, čo po ďažďoch ostalo v strede piliera mostu totiž môže po ďalších výdatných zrážkach znížiť priepustnosť rieky. Upozornila na to televízia JOJ.

„V tomto konkrétnom prípade však dochádza k rozdielnemu výkladu zákona, nakoľko správca toku nepovažuje dreviny zachytené na pilieroch mosta za naplaveniny, ale za predmet zachytený na mestskom objekte. S takýmto výkladom sa nemôžeme stotožniť,“ vysvetlil k téme pre Prešov Dnes 24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Úradný pingpong?

Práve tu môže vzniknúť problém, ktorý by sa v prípade tzv. pingpongovej schémy odvolával jeden úrad na druhého. Našťastie, mesto potvrdilo, že toto nie je cieľom.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„V záujme mesta Prešov je tieto naplaveniny čo najskôr odstrániť,“ uviedol Tomek.

Hľadajú riešenie

Aktuálne preto radnica hľadá v spolupráci s mestskou firmou Správa a údržba komunikácií mesta Prešov optimálne riešenie. „Do úvahy prichádza prenájom špeciálnej techniky vhodnej na prácu vo vode, pomocou ktorej konáre vytiahneme von z rieky,“ dodal na záver hovorca.

Ďalšie zábery priamo z miesta nájdete v priloženej fotogalérii a na videu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Naplaveniny na Škultétyho akoby nemal kto odpratať
6
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM