Ľubomír Hudačko Samospráva

KDH predstavilo svojho kandidáta na prešovského primátora: O lákavé kreslo zabojuje Andrea Turčanová!

Kandidátkou na primátora mesta Prešov za KDH je poslankyňa mestského a krajského zastupiteľstva Andrea Turčanová. Rozhodli o tom členovia koordinačného výboru hnutia v Prešove na svojom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku KDH predstavilo svojho kandidáta na prešovského primátora: O lákavé kreslo zabojuje Andrea Turčanová!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj napriek tomu, že sa v posledných mesiacoch podľa predsedu Koordinačného výboru KDH v Prešove Stanislava Ferenca hovorilo v tejto súvislosti aj o okresnom predsedovi hnutia Stanislavovi Kahancovi, na rokovanie výboru bolo nakoniec predložené len meno Andrey Turčanovej.

„Ešte nemám predstavu, ako bude vyzerať kampaň, pretože to celé skladáme a bude to závisieť od toho, či pôjdeme do volieb sami, alebo získame podporu partnerov, ktorí budú mať určite tiež predstavu o tom, čo by chceli v meste presadiť. A nakoniec aj to bude súčasťou volebného programu. Za mňa osobne to bude vrátiť slušnosť a zodpovednosť na mestský úrad, zastaviť zadlžovanie mesta, začať splácať dlhy a zabezpečiť pravidelný rozvoj všetkého,“ povedala dnes Turčanová.

Ďalej uviedla, že urobí všetko čo bude v jej silách, aby v jesenných komunálnych voľbách porazila súčasného primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho, ktorý svoju kandidatúru ešte oficiálne nepotvrdil. Podľa Kahanca KDH ponúklo kandidátku s bohatými skúsenosťami v komunálnej politike a v najbližších týždňoch sa začnú bilaterálne rokovania s predstaviteľmi strán, ktoré by prichádzali do úvahy v rámci spolupráce.

Podpredseda KDH Ján Hudacký pripustil, že to môžu byť aj novovznikajúce strany, avšak zväčša by to mali byť strany z pravej časti politického spektra. Andrea Turčanová je už druhýkrát poslankyňou mestského i krajského parlamentu a zároveň riaditeľkou Domova sociálnych služieb v Petrovanoch. Narodila sa v Martine, takmer celý život prežila v Prešove, odkiaľ pochádza jej otec. Je vyštudovaná chemická inžinierka, je vydatá a má päť detí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM