Ľubomír Hudačko Kultúra

Kde nebudete chýbať ani vy? Naj akcie od piatku do nedele, ktoré nás čakajú v Prešove

Máte chuť zrelaxovať či oddýchnuť si kdesi mimo svojej obývačky? Vybrali sme pre vás tipy na podujatia, ktoré sa v Prešove uskutočnia od piatku do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Kde nebudete chýbať ani vy? Naj akcie od piatku do nedele, ktoré nás čakajú v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Čarovanie s paličkou

9. novembra 17:00 v Kine Scala

Prešovské detské mažoretky – Diridonky oslavujú 25 rokov od svojho vzniku. Detské mažoretky vznikli pri PKO Prešov 1.9.1993 ako vôbec prvé detské mažoretky na Slovensku. V roku 1996 pri choreografii Diridonda boli pokrstené na prešovské mažoretky Diridonky.

Smrť v ružovom

9. novembra 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Edith Piaf je považovaná za archetyp francúzskej speváčky, päťdesiatych rokov po smrti neprerušene zostáva najslávnejšou frankofónnou interpretkou. Jej život je inšpiráciou pre mnohé knižné či filmové predlohy.

Objavovanie Prešova

10. novembra 10:00 alebo 11. novembra 14.00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Urnový háj.

O troch grošoch

10. novembra 16:00 vo Viole

Divadlo Portal uvedie ďalšiu tradičnú rozprávku nielen pre deti. Nenechajte si ju ujsť.

Tatran Prešov – Besiktas Mogaz Istanbul

10. novembra 18:00 v Tatran handball aréne

Príďte povzbudiť Tatran v dôležitom súboji 7. kola C-skupiny Ligy majstrov proti tureckému majstrovi Besiktas Mogaz Istanbul, v ktorom stále bojuje o postup do play-off.

Eniesa Pj´s lab

10. novembra 19:00 vo Viole

Koncert slovenskej hudobníčky Eniesy, ktorú tentokrát bude vo Viole sprevádzať PJ´s LAB a napokon aj celá zostava Le´Murs.

Meno alebo komédia, ktorá…

11. novembra 18:00 v Kine Scala

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat Vincent so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu. Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny.

Veselé panie z Windsoru

11. novembra 18:30 v DJZ

Príbeh legendárneho rytiera Johna Falstaffa, bonvivána a milovníka života, ktorý si chce za každú cenu získať priazeň dvoch vydatých žien a ťažko na to doplatí, sa vracia na javisko Divadla Jonáša Záborského už po niekoľkýkrát. Humor a šarm Williama Shakespeara sú totiž rovnako nesmrteľné ako životný elán Johna Falstaffa a jeho veselých paní z Windsoru.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM