Správy

Každý vie, čo v ten deň robil: Tragédia na Mukačevskej má 2 roky, dekan odslúži omšu

Smutné výročie, ktoré na Slovensku nemá obdobu si Prešovčania môžu pripomenúť na Deň sv. Mikuláša. Kvôli opatreniam to bude možné online.

Ilustračný obrázok k článku Každý vie, čo v ten deň robil: Tragédia na Mukačevskej má 2 roky, dekan odslúži omšu
Foto: Ľubomír Hudačko

Hrôzostrašná tragédia pripravila o život napokon osem ľudí. Všetko sa to udialo na Mukačevskej ulici v Prešove, písal sa 6. december 2019.

K výbuchu plynu došlo vo výškovom bytovom dome o 12.12. hod., v dôsledku čoho vznikol rozsiahly požiar.

Udalosť sa zapísala do dejín ako jedna z najväčších tragédií Slovenska. Aj po dvoch rokoch od tejto udalosti sa vynárajú smutné spomienky na osudný deň, keď sa v Prešove zastavil čas.

Zachránili 39 ľudí

„Hasiči z horiaceho 12-poschodového paneláku, v ktorom výbuch úplne zničil schodisko, zachránili 39 ľudí. Aj napriek veľkej snahe všetkých záchranných zložiek si však výbuch bytovky na Mukačevskej 7 vyžiadal spomínaných osem životov,“ pripomenul hovorca.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Práve v na sviatok sv. Mikuláša, v pondelok 6. decembra v deň výročia tragédie o 12:00 hod. bude v Konkatedrále sv. Mikuláša svätá omša, ktorú odslúži dekan Rímskokatolíckej farnosti v Prešove Jozef Dronzek.

Bez verejnosti

Bohoslužba bude spojená s pietnou spomienkou na obete výbuchu.

„Vzhľadom na celoštátny lockdown bude svätá omša bez účasti verejnosti. Priamy prenos bude možné sledovať online prostredníctvom Youtube kanála,“ dodal Tomek.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM