Ľubomír Hudačko Kultúra

Katka Knechtová na mesačnej exotickej dovolenke: Takto som si užívala Indiu

Speváčka a skladateľka Katka Knechtová si dopriala mesačnú dovolenku. Cestu do Indie spojila s kurzom jógy a dokonalým psychickým aj fyzickým relaxom. Počas cesty navštívila krásne dominanty krajiny a užila si krajinu množstva kultúr.

Ilustračný obrázok k článku Katka Knechtová na mesačnej exotickej dovolenke: Takto som si užívala Indiu
Zdroj: Dnes24.sk

Pre miestnych obyvateľov bola so svetlými vlasmi doslova exotickou kráskou, s ktorou sa chceli všetci odfotiť! V Goa si na pláži zabubnovala s perkusionistami a bubeníkmi z rôznych kútov sveta.

Brali ju ako exotickú krásku

Katka Knechtová si na oddych vybrala Indiu, pretože je to krajina, ktorá ju vždy lákala a nikdy ju nenavštívila. Popri cestovaní totiž chcela urobiť niečo užitočné pre seba a tak sa rozhodla, že absolvuje intenzívny trojtýždňový kurz jógy. “Trénovali sme päť hodín denne, snažila som sa naučiť relaxovať aj vo veľmi nepríjemných pózach. A naučiť sa viac o psychike aj o fyzičke. Ľudia mi pred cestou kládli otázku, či idem do Indie hľadať samu seba a tak podobne. Priznám sa, že som sa nad tým vždy tak vnútorne pousmiala. Ja som stále ja, akurát cestovanie mi dáva nový rozmer a inšpiráciu,“ vysvetľuje Katka Knechtová.

Katka zistila, že India je naozaj veľmi rozmanitá krajina plná kontrastov, s celkom inými životnými podmienkami, aké máme my. „Čo sa týka ľudí, mám len pozitívnu skúsenosť, necítila som sa ohrozená. Žili sme v skromných až bojových podmienkach. Vôbec som to neriešila, vzala som to ako to je. Najväčší problém bola cestná premávka, ktorá je šialená. Na štvorprúdovej diaľnici, ktorá sa zrazu zmení na osemprúdovú, vás v 80-kilometrovej rýchlosti prekvapí stádo kráv. Vždy vám musí fungovať klaksón – to je základ. Na mojich potulkách som sa fotila s celými generáciami Indov, ktorí predtým v živote nevideli svetlé vlasy a brali ma ako „exotickú krásku,“ smeje sa Katka.

Pripravený materiál na album zavrhla

Šarmantná speváčka navštívila všetky dôležité dominanty Indie, nechýbala mekka hinduizmu Hampi. V Goa sa na pláži sa každý večer stretli perkusionisti a bubeníci z rôznych kútov sveta. Katka sa k nim pridala a bubnovala pri západe slnka.

„Všetok hudobný materiál, ktorý som mala pripravený na nový album, som po návrate z Indie zavrhla a pustila som sa do tvorby nových pesničiek. Teraz mám rozpracovanú hudobnú spoluprácu so zaujimavými producentami zo zahraničia. Uvidíme, ako sa veci budú ďalej vyvíjať. V každom prípade som bližšie k svojim hudobným predstavám,“ konštatuje Katka.

Prešovčanka sa teraz chystá osviežiť festivalový koncertný program. Spolu s kapelou vystúpi v Senci, Košiciach, Michalovciach, Bardejove, Spišskej Novej Vsi a mnohých ďalších mestách v Čechách aj na Morave.

Katka Knechtová
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM