Ľubomír Hudačko Futbal

Kapitola 32: Záchrana futbalistov v lige ešte žije

Pozorný fanúšik si všimol, že v ostatných dvoch rokoch to Tatran Prešov mal v lige nahnuté taktiež. Dubnica a Dunajská Streda sa však prezentovali ešte v horšom svetle. Šarišania tak vtedy ešte nezostúpili. Hrozba opustenia najvyššej súťaže v aktuálnom ročníku ale stále visí vo vzduchu.

Ilustračný obrázok k článku Kapitola 32: Záchrana futbalistov v lige ešte žije
Zdroj: TASR

Výhry = istá záchrana

Predposledný zápas napovie viac. Zelenobieli ho odohrajú na pôde žltozelených, pod Dubňom už dnes o 17:30. Doposiaľ bojovali v ostatnom nedávnom čase zverenci trénera Bubenka o všetko. Po záverečnom hvizde rozhodcu proti Žiline môže byť záverečný duel s Trnavou už hlavne priamy zápas o holé prežitie. S prvkami nervov, boju a najmä psychickej záťaže. Variantov s možnosťou obdržať Čierneho Petra je v neprospech Prešova až primnoho. Istotu záchrany dávajú len obe zostávajúce výhry.

Ako to vlastne je a bude

Isté je aj to, že prípadný víťaz tiež dôležitého zápasu Trnavy s Banskou Bystricou má záchranu v suchu. V prípade remízy sa bude rozhodovať o osude všetkých troch tímov až v nedeľu, keď je na programe posledné, 33. kolo. Práve v ňom si rozdajú sily „andeli“ s „koňarmi“. Dukla si zmeria sily s už istým majstrovským Slovanom. Pre a proti majú všetky tri namočené kluby naozaj dosť, o osude bytia v Corgoň lige sa bude ešte tuho bojovať: „Ak budú mať všetky tri tímy 33 alebo 34 bodov (to je možné iba v prípade, že zápas Trnava – B. Bystrica sa skončí remízou) tak rozhoduje tabuľka vzájomných zápasov všetkých mužstiev,“ potvrdil oficiálne stanovisko kombinatoriky Slovenský futbalový zväz.

Situácia je teda vo vzájomných odohraných dueloch nasledovná:

Trnava – B. Bystrica (1:0, 0:2 a remíza) Prešov – Trnava (2:1, 1:2 a prehra Trnavy (variant 33b) / remíza (variant 34b) B. Bystrica – Prešov (0:0, 0:1, 0:0) Z doteraz odohraných vzájomných zápasov má Prešov 8b, Trnava 6b a B. Bystrica 5b. Pri variante 33b bude mať Prešov 11b, Trnava 7b a B. Bystrica 6b. Pri variante 34 b bude mať Prešov 9b, Trnava 8b a B. Bystrica 6b.

Najhorší vonku, najhorší celkovo

Najstarší futbalový klub na Slovensku to má teda sčasti vo vlastných rukách, sčasti sa musí spoliehať na deľbu bodov jeho konkurentov a bodové ohodnotenie v spomínanej tabuľke. Je však posledný a manko na svojich súperov má dvojbodové. V jarnej časti sezóny získal len 8 (!) bodov a tróni na chvoste aj v tomto ukazovateli. Jej najlepším mužstvom je nováčik z Myjavy.

Čistý žalúdok a hlava

Prezident klubu Miroslav Remeta vyčistil hráčom žalúdky po zbabranom derby s Košicami a tím si „odbehol“ na krátke sústredenie do Tatier. Azda to bude impulz na prekonanie súperovej defenzívy, však Žiline sa v ostatnom období príliš nedarilo a sezónu len čestne dohráva. Pred vlastnými fanúšikmi už pustili všetky body Vojakom z Dukly, vraňarom z Košíc, Zoborčanom z Nitry i Záhorákom zo Senice! Šanca tu stále je, ale bude to ešte náročné. Už po 32. kapitole ročníka 2012/2013 môže byť vyriešená otázka, kto súťaž neopustí, ale celkovo vyriešená tajnička zostupu príde na rad až cez víkend. Prešovčania potrebujú aj pomoc fanúšika, čistú myseľ a chuť hrať. Potom sa dostaví aj pokoj vo finálnej fáze a góly.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM