Aktualizované Komunálne voľby

Kandidát na primátora Prešova Oľha s podporou 7 strán: V programe má MHD zadarmo

Kľúčovými bodmi jeho programu sú MHD zadarmo, nájomné byty pre mladé rodiny, desiatky kilometrov cyklotrás či lesoparky a ekologickejšie mesto.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Prešova Oľha s podporou 7 strán: V programe má MHD zadarmo
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

AKTUALIZOVANÉ O POZNÁMKU REDAKCIE V ZAVERE ČLÁNKU

Sedem politických strán podporí vo voľbách na post primátora mesta Prešov Františka Oľhu.

Kandidovať bude za mimoparlamentnú stranu Šanca, ktorej je podpredsedom.

Svoju kandidatúru oznámil koncom apríla. Na utorkovej tlačovej konferencii ho podporili aj zástupcovia strán Sloboda a Solidarita (SaS), mimoparlamentnej strany Šanca a strany Občianski demokrati Slovenska (ODS).

Oľha tvrdí, že sa zasadil o nový transparentný výber aplikácie na parkovaciu politiku, čím ušetril niekoľko stoviek tisíc eur mestu.

Byty pre rodiny

Podal návrh na odpustenie daní za terasy počas pandémie a momentálne realizuje víziu prvého kresťanského komunitného centra v mestskej časti Šidlovec.

Kľúčovými bodmi jeho programu sú MHD zadarmo, nájomné byty pre mladé rodiny, desiatky kilometrov cyklotrás, nový multifunkčný športový areál s futbalovým štadiónom, živé a kultúrne mesto, lesoparky a ekologickejši­e mesto.

Oľhu vo voľbách podporia okrem strán SaS, Šanca a ODS aj Progresívne Slovensko, Spolu-OD, Demokratická strana (DS) a Dobrá voľba a Umiernení.

Poznámka redakcie: pôvodné znenie nadpisu sme upravili, v programe kandidáta na primátora sa možnosť „zadarmo“ týka výlučne MHD. Za možný predošlý nepresný výraz sa ospravedlňujeme.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM