Správy

Kam si ísť zakorčuľovať? TOP lokality na zimné radosti v Prešove a okolí

Februárové možnosti zdokonaliť sa v korčuľovaní sú vo viacerých lokalitách, vybrali sme niekoľko najobľúbenejších. Ktorá je favoritom pre vás?

Ilustračný obrázok k článku Kam si ísť zakorčuľovať? TOP lokality na zimné radosti v Prešove a okolí
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Delňa

Ak si chcete užiť zimu priamo v Prešove, šancu máte na Delni. Známe prírodné kúpalisko sa dá využiť aj v chladných mesiacoch, aj vo februári stále ponúka možnosť využiť svoje korčuliarske znalosti. Pokiaľ je k dispozícii ľad a máte čas a korčule, nie je problém. Ľadové medvede radi využívajú mínusové teploty aj na otužovanie. Takže vybrať si môžete prínos areálu 2 v 1.

Lodenica Sigord

Ak vás Prešov omrzí a máte chuť si korčuľovanie spríjemniť aj výletom mimo mesto, celkom blízko je príležitosť využiť to na Sigorde. Známa destinácia takisto ponúka parádny priestor na šantenie na ľade, pretože miestna lodenica udržiava vhodné podmienky aj počas zimy. Dokonca vám požičajú korčule a zohriať sa môžete aj pri niečom teplom tekutom.

Veľký Šariš

No a na záver dobrá správa z Veľkého Šariša. Tam sa môžete šmýkať po ľade hneď v dvoch lokalitách. K dispozícii je miestne klzisko, na ktorom sa dlhodobo pracovalo a žne úspechy od začiatku spustenia. Ide o prvé takéto klzisko v meste, ale neďaleko sa v rybárskej lokalite môžete zabaviť aj na prírodne zamrznutej ploche. Skrátka, je kam vyraziť a vo štvrtok máme na tieto aktivity úplne ideálne počasie.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM