Ľubomír Hudačko Rôzne

Kam sa chystajú počas leta? Známe tváre mesta prezradili svoje dovolenkové plány

Polovicu roku 2013 máme za sebou, začiatok tej druhej znamená väčšinou oddych a relax na vytúženej dovolenke. My sme sa opýtali niekoľkých známych osobností opýtali, ako ho budu tráviť oni. Prečítajte si vyjadrenia Viktora Zamborského či Reného Puchera.

Ilustračný obrázok k článku Kam sa chystajú počas leta? Známe tváre mesta prezradili svoje dovolenkové plány
Zdroj: Webnoviny.sk

Nocadeň budú mať leto pracovné

Bývalý skvelý hokejový reprezentant, účastník zimnej olympiády v nórskom Lillehammeri a René Pucher prezradil, kam budú smerovať práve jeho kroky: „Tentoraz to bude Taliansko a obligátne ako aj každý rok rok Praha a Znojmo,“ povedal nám viceprimátor mesta Prešov.

Plány na leto prezradila aj kapela Nocadeň. Budú hlavne pracovné: „My teraz hlavne potrebujeme dať dokopy nový materiál na nový album. Máme toho až-až,“ uviedol spevák Rasťo Kopina. Viac o kapele sa dočítate v samostatnom rozhovore.

Ak by ste chceli stretnúť niekde v zahraničí hokejového reprezentačného brankára Jaroslava Janusa, zrejme sa vám to nepodarí: „Ja som už oddýchnutý, bol som v Turecku na jeden týždeň,“ prezradil.

Fotograf – potápač

Talentovaná speváčka Anna Veselovská sa tento rok vyberie na dovolenku do zahraničia: „Asi pôjdem do Chorvátska, Francúzska. Ako mi vydá čas,“ priblížila svoje plány strieborná účastníčka šou Hlas Česko-Slovenska.

Poslanec Miroslav Benko dovolenku zatiaľ plánuje: „Momentálne sme nevybrali žiadnu dovolenku, lebo ešte mám pracovné povinnosti. V druhej polovici júla určite niekde pôjdeme, pretože sme už neboli na dovolenke štyri roky a určite si to moja rodina zaslúži. Mám dve malé deti, 5 a pol ročného Timonka a 1 a pol ročnú Taminku, ktoré sa už nemôžu dočkať, kedy pôjdeme niekde k vode. Som rodine veľkým dĺžnikom a na dovolenke by boli len oni na 1.mieste. Múdrejší, že kam to bude, budem až o týždeň. Budem to riešiť nejakým last minuteom,“ odpovedal nám.

Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP J. A. Reimana Prešov má pre zmenu destináciu jasnú: „Toto leto sa chystám na dovolenku do Španielska,“ povedala nám.

Prešovský fotograf Viktor Zamborský si svoj koníček potápania dokáže vychutnať do sýtosti: „Počas víkendu 20. a 21.júla sa chystám s partiou potápačov ŠKP Prešov do lomu Leštinka neďaleko Pardubíc. Je to zatopený lom a na jeho dne je vraj čo obdivovať a hlavne je tam aj dobrá viditeľnosť, takže uvidíme. A v auguste vyrážame na týždeň za potápanim do vôd Jadranu k Šibeniku,“ vytýčil plány.

Hovorca PZ i na bicykli okolo Domaše, Peter Lipa bude doma

Poslanec Rudolf Dupkala jasnú destináciu zatiaľ nemá: „Ešte neviem kam presne sa vyberiem, ale jedno viem na 100%: dovolenku chcem stráviť so svojou rodinou, hlavne dcérkou Sofinkou a chcem ju zdokonaliť hlavne v angličtine. Len neviem, či ju to mám učiť ja alebo sa to naučí od černochov v Afrike tak, ako minulý rok. Určite však chcem svojej dcére ukázať krásy, ktoré máme pod nosom tu u nás na Slovensku. To krásne máme hlavne doma a nie v zahraničných destináciách,“ povedal jednoznačne.

Podobne je na tom aj hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. Takisto sa zatiaľ o destinácii nerozhodol: „Zatiaľ nemám presný termín, ani miesto dovolenky, ale určite sa chcem venovať 24 hodín každý dovolenkový deň svojej rodine. So svojou polovičkou už intenzívne googlime a hľadáme. Samozrejme, musíme to konzultovať so štvorročným Hugom, pretože on má narozdiel od nás jasnú predstavu. Miluje vodu a prechádzky. Zrejme navštívime niektoré zaujímavé kúty Slovenska. Príjemná dovolenka s blízkymi nemusí byť o letenke k moru, ale o pohode, oddychu a o tom, aby som sa nemusel neustále pozerať na internet a dvíhať telefóny,“ dodal.

Čo sa chystá robiť cez leto nám prezradil aj známy hudobník a rodák z Prešova Peter Lipa. Ten síce už dlhšie žije v Bratislave, do Prešova sa však rád vracia. Podarilo sa nám ho vyspovedať pred jeho vystúpením na Dobrom festivale: „Posledné roky ja už dovolenky nemávam. Ja som jednoducho doma v Bratislave. Mám kalendár, v ktorom mám napísané koncerty, ktoré odohrám a cez júl-august odohrám spolu do 20 vystúpení,“ zhodnotil na čerstvý sedemdesiatnik.

Hovorca KR PZ Daniel Džobanik bude tráviť leto prevažne pracovne: „Cez leto tohto roku neplánujem žiadnu dovolenku. S rodinou akurát ideme už tento týždeň na predĺžený víkend na Domašu, kde sa chystám na cyklistické podujatie Okolo Domaše a koncom júla by sme mali ísť ešte na jeden predĺžený víkend na Čechy, kde sa chcem aj trošku potápať. Inak by som mal byť celé leto v práci. Pre staršieho syna je pripravený jeden týždeň v letnom tábore. S manželkou chceme ísť potom koncom jesene a začiatkom zimy do tepla,“ uviedol na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM