Správy

KALAMITA spôsobuje problémy na železniciach: NAJHORŠIE je to medzi Košicami a Prešovom

Od skorého rána až doposiaľ na východe krajiny meškalo a mešká niekoľko vlakov rôznych kategórií.

Ilustračný obrázok k článku KALAMITA spôsobuje problémy na železniciach: NAJHORŠIE je to medzi Košicami a Prešovom
5
Galéria

Situácia na východnom Slovensku sa v súvislosti so snežením v pondelok oproti nedeli (11. 12.) o čosi zlepšila. Meškania už nepočítajú v stovkách, ale väčšinou rádovo v desiatkach minút. Pre TASR to povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Meškania sa nabaľujú

Od skorého rána až doposiaľ na východe krajiny meškalo a mešká niekoľko vlakov rôznych kategórií (Ex, REX aj Os). „Aj keď zmeškané vlaky pribúdajú (a vzhľadom na aktuálne počasie pribúdať budú), meškania už nie sú také výrazné,“ uviedol. Keďže zmeškané vlaky a vagóny mali svoje trasy naplánované na celý deň aj mimo regiónu, meškania sa i v pondelok nabaľujú a prenášajú aj mimo východného Slovenska.

„Asi najproblematic­kejšia je situácia v úseku Košice – Prešov a späť, kde sú približne od 7.00 do 12.45 hod. osobné vlaky nahradené vlakmi kategórie REX, ktoré zastavujú ako osobné vlaky. Avšak pre vysoké meškanie spôsobené zlým počasím sa odriekli aj niektoré REX-y v úseku Prešov – Lipany,“ spresnil s tým, že odriekli aj niektoré osobné vlaky v smere Čierna nad Tisou – Prešov, či už v celom úseku alebo na trase Košice – Prešov.

Problémy od nedele

V nedeľu vlaky ZSSK pre snehovú kalamitu premávali v obmedzenom režime. Meškalo približne 60 vlakov z Košíc na všetky smery, odrieknutých, v celom úseku alebo v časti úseku, ich bolo pre nepriaznivé počasie približne 40 a päť vlakov bolo nahradených náhradnou autobusovou dopravou v úseku Košice – Čaňa št. hr. Podľa Kováča malo najväčšie meškanie spolu osem vlakov vyšších kategórií, a to v rozsahu od 105 do 325 minút.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Meškanie vlakov spôsobené kalamitou
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM