Ľubomír Hudačko Správy

Jedna z najväčších škôlok v SR čaká na ďalšie opravy: Odstraňovať sa bude azbest!

V Materskej škole na Jurkovičovej ulici by mali ďalšie rekonštrukčné práce pokračovať na konci apríla. Ešte v minulom roku na jeseň tam začali s výmenou okien, na tieto práce bolo vtedy vyčlenených 200 000 eur. Ale v dôsledku havarijného stavu a azbestu sú tam potrebné aj iné práce.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z najväčších škôlok v SR čaká na ďalšie opravy: Odstraňovať sa bude azbest!
Zdroj: Dnes24.sk

Schválených bolo preto ďalších viac ako 80 000 eur. „Práce na Materskej škole na Jurkovičovej sú v štádiu prípravy. Bol schválený harmonogram postupu ďalších prác. Vyplýva to z realizačnej zmluvy, ktorú má mesto Prešov podpísanú so zhotoviteľom ešte od roku 2013. Po Veľkej noci by sa mali začať ďalšie stavebné práce v zmysle harmonogramu,“ uviedla riaditeľka Sekcie strategické rozvoja Ivana Iliašová.

Pôjde o výmenu kopilitových stien, vonkajších a vnútorných omietok a ďalšie stavebné práce. Počíta sa aj s odstraňovaním azbestu, firma, ktorá to bude realizovať, už podľa Iliašovej má aj povolenie na ich odstránenie. Opravu škôlky by mesto chcelo dokončiť do konca tohto roka. Vzdelávací proces by to ovplyvniť nemalo, aj keď sa predpokladá, že bude dochádzať k presunom žiakov do častí budovy, kde práve práce nebudú prebiehať.

Materská škola na Jurkovičovej ulici v Prešove je jednou z najväčších škôlok na Slovensku. Do užívania bola odovzdaná pred viac ako 23 rokmi a na jej zrekonštruovanie pôvodne chcelo mesto použiť európske zdroje.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM