han

Jedna z búrok ukázala svoju tvár: Obec Lenartov zaliala voda z lesa! VIDEO

Silná búrka s prívalovým dažďom zaplavila v nedeľu popoludní cestu I. triedy v obci Lenartov v Bardejovskom okrese, ako aj dvory a sčasti aj pivnice rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z búrok ukázala svoju tvár: Obec Lenartov zaliala voda z lesa! VIDEO
Zdroj: Facebook.com/ONline Bardejov

Cesta sa stala neprejazdnou a museli ju uzavrieť, v obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Informovala starostka Lenartova Jana Blanďová. Desivé VIDEÁ sa objavujú na Facebooku, napríklad si pozrite TOTO.

„Voda udrela z lesov a podmyla cestu I. triedy, udrela do dvorov rodinných domov a začala zaplavovať aj pivnice. Tak sme sa zmobilizovali, prišli tu hasiči, vyhlásili sme tretí stupeň povodňovej aktivity, zabezpečili sme techniku a teraz to dávame do poriadku. Stále však prší, takže nevieme, čo z toho bude, dúfame, že to ustane,“ povedala starostka.

Malý potok

K zaplaveniu cesty došlo podľa nej v krátkom čase, rozvodnil sa pritom inokedy malý potôčik a prietok pod hlavnou cestou zahatali nánosy dreva. „Zalialo záhradky a dvory domov, niekomu to vošlo aj do pivníc, teraz čistíme aj prietoky, po ceste je však strašne veľa blata, hliny a dreva,“ dodala.

VIDEO z obce nájdete TU a TU.

V obci zvolali krízový štáb a situáciu riešia v spolupráci s ďalšími zložkami.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM