Ľubomír Hudačko Správy

Jedna linka MHD v Prešove ponúkne jazdu pre všetkých ZADARMO: Kedy ten deň nastane?

Trasa je zvolená tak, aby trolejbus prešiel najvyťaženejšími úsekmi siete a mohol potešiť čo najviac záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Jedna linka MHD v Prešove ponúkne jazdu pre všetkých ZADARMO: Kedy ten deň nastane?
1
Galéria
Zdroj: Erik Wittner

V piatok 13.5.2022 si Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) pripomenie 60. výročie prevádzky trolejbusov. Ide o významný míľnik v histórii prešovskej MHD, na ktorí si budú môcť zaspomínať aj cestujúci. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Nezmenená trasa

„V sobotu 14.5.2022 bude vypravená linka č. 60, pôjde o trolejbus Škoda 14 TrM, ktorý je posledným zástupcom trolejbusov klasickej stavby. V tento deň sa totiž ulicami pred 60. rokmi prvýkrát prehnali trolejbusy. Spustenie linky č. 1, ktorá dodnes premáva v nezmenenej trase, prilákalo vtedy stovky záujemcov. Ceremónia bola na dnešnej Hlavnej ulici. Pozvaní hostia sa odviezli na ôsmich trolejbusoch typu Škoda 8 Tr a 9 Tr, ktoré sa neskôr stali neoddeliteľnou súčasťou Prešova,“ pripomenul Tomek.

V sobotu si tak na špeciálnej nostalgickej linke záujemcovia môžu pripomenúť, aké bolo cestovanie pred érou nízkej podlahy.

Viac správ z Prešova:

Vykoná tri obrátky a prejde úsekmi tratí v Nižnej Šebastovej, na Sídlisku III, na Solivare a Sekčove. Trasa je zvolená tak, aby trolejbus prešiel najvyťaženejšími úsekmi siete a mohol potešiť čo najviac záujemcov.

Pamätný lístok

„Vzhľadom na rekonštrukciu mosta na Škultétyho ulici však budú úseky na uliciach Obrancov mieru, 17. novembra a Budovateľskej vynechané. Cestujúcich v trolejbuse upúta výstava fotografií, ktoré zachytávajú minulosť aj súčasnosť trolejbusovej dopravy. Možné tiež bude označiť si pamätný lístok a pre najmenších fanúšikov bude prichystané malé prekvapenie,“ vysvetlil hovorca Tomek s tým, že preprava bude v tento deň bezplatná. Pozrieť si vopred môžete tiež trasu a cestovný poriadok. Časy odchodov sú orientačné.

ilustračné foto

Objektívom: Trasa špeciálnej linky č. 60 v Prešove
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM