Tlačové správy

Jeden sa chce stať slovenskou jednotkou, druhý sa k šípkam dostal pri televíznej obrazovke!

Fond pre budúcnosť športu odmenil dva obrovské šípkarské talenty!

Ilustračný obrázok k článku Jeden sa chce stať slovenskou jednotkou, druhý sa k šípkam dostal pri televíznej obrazovke!
5
Galéria
Zdroj: Niké

Ak ste ešte nepočuli o 18-ročnom Matejovi Čverhovi a 13-ročnom Dominikovi Kočikovi, tak by ste mali zbystriť pozornosť. Jedná sa zrejme o dva najväčšie talenty v histórii slovenských šípok. Tie teraz získali na svoju ďalšiu činnosť finančný grant z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Čo v útlom veku dokázali a čo ich prekvapilo na majstrovstvách Slovenska v steelových šípkach?

Medzi slovenskou a juniorskou elitou

Matej Čverha sa ako prvý junior predstavil v Niké Premier Lige a teda medzi TOP12 najlepšími šípkarmi na Slovensku. Dominik Kočik si zase vybojoval miestenku do JDC, teda medzi 32 najlepších mládežníkov na svete. Zažiarili aj spoločne. Na ME juniorov získali fantastický bronz a celkovo prvú slovenskú medailu na turnajoch organizovaných svetovou šípkarskou federáciou. Množstvo ocenení dosiahli aj na domácej scéne.

Zdroj: Niké

Najväčšie slovenské nádeje na jednom mieste

Talentovaní šípkari čakali na majstrovstvách Slovenska na svoje duely v rámci juniorskej vetvy. Zrazu sa im pred zrakmi celej haly dostalo pocty, keď od Fondu pre budúcnosť športu dostali grant v hodnote 3 000 €. „Obaja boli zaskočení a potešení. O ničom totiž nevedeli. Zopár ľudí o tom vedelo, dohodli sme sa však, že im nič neprezradíme,“ povedal nám otec Dominika Kočika, teda jedného z odmenených.

Zaujímavé je, že sa do projektu spoločnosti Niké neprihlásili sami, ale urobil to za nich Šípkarsky klub Bardejov, v ktorom pôsobia. „Zhodou okolností sú obaja členmi rovnakého klubu. To, že sú považovaní za najväčších talentov a štartujú za bardejovský klub, si miestni predstavitelia vážia, snažia sa ich podporovať a preto im chceli pomôcť aj týmto spôsobom.“ Peniaze použijú na prípravu a zahraničné turnaje. Vďaka grantu ich uhradia hneď niekoľko.

„Konkurentmi sú len pred terčmi“

„Spolu toho už, žiaľ, veľa nedosiahnu. Matej totiž vekovo prerástol juniorov,“ najbližšie ciele však obaja majú jasné. „Matej sa chce stať slovenskou jednotkou v šípkach a Dominik sa opäť túži ocitnúť v už spomínanej spoločnosti JDC a čakajú ho ME juniorov.“ Kamarátmi však úspešná dvojica určite zostane. „Skutočne si sedia. Aj keď sú svojim spôsobom konkurentmi. To ale platí len pred terčmi.“

Otec Pavol Kočik priblížil aj náhodu, vďaka ktorej sa jeho syn dostal k osudovému športu. „Dominik sa šípkam začal venovať pred piatimi rokmi. Pred Vianocami sme v televízii nevedeli nájsť program na pozeranie. Prepli sme náhodne na turnaj v šípkach a náš syn sa do atmosféry a celej šou poriadne zapozeral. Rozhodli sme sa mu kúpiť šípky a aj keď sme si mysleli, že ho po dvoch týždňoch prestanú baviť, tak opak bol pravdou.“

Zdroj: Niké

Prihláste sa do Fondu aj vy!

„Na jednej strane je tragédia, že nadácia musí takto suplovať štát. Na strane druhej je úžasné, že Fond pre budúcnosť športu podporuje slovenský šport.“ A pomôcť môže aj vám. Navštívte stránku www.nikefondsportu.sk, prečítajte si pravidlá a prihláste sa!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM