Správy

Je to preňho veľký krok: Hádzanárov Tatrana posilnil skúsený Srb Golubovič

Po podpise zmluvy s Golubovičom je káder Tatrana pre novú sezónu kompletný. Na súpiske má 21 zmluvných hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Je to preňho veľký krok: Hádzanárov Tatrana posilnil skúsený Srb Golubovič
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov získal do svojich radov 30-ročného srbského hráča Djordjeho Goluboviča.

Prišiel z Macedónska

Ľavoruká pravá spojka má skúsenosti zo zápasov Ligy majstrov, Európskej ligy, Pohára EHF aj SEHA ligy.

Do Prešova prichádza z macedónskeho HC Prolet 62 zo Skopje, s Tatranom sa dohodol na ročnej zmluve.

Veľký krok

„Je to veľmi skúsený 30-ročný, dobre stavaný hráč. Myslím si, že tréner s ním je veľmi spokojný. Bol som sa osobne pozrieť na zápas proti Košiciam, kde síce nevynikol strelecky, no bolo vidno, že ešte nemal prípravu s loptou, keďže si hľadal angažmán. Ale je to hráč, ktorý má skúsenosti zo zahraničných líg. Zdravotne vyzerá byť v poriadku, čo je tiež veľmi dôležité,“ uviedol pre web Tatrana generálny manažér klubu Stanislav Pupík.

„Podpis zmluvy s Tatranom je pre mňa veľký krok. Od môjho pôsobenia v tíme očakávam dobrú prácu a samozrejme aj veľa víťazstiev vo všetkých súťažiach,“ povedal po podpise zmluvy srbský legionár.

Zároveň prezradil, že svoj krok konzultoval aj s bývalým hráčom Tatrana Žarkom Pejovičom, s ktorým naposledy pôsobil v HC Prolet 62:

Pýtal sa na Prešov

„Samozrejme, že som sa Žarka ako svojho veľkého priateľa na Prešov pýtal. Hovoril mi veľa pekným zážitkov a skúseností, ktoré s tímom a ľuďmi v ňom prežil.“

Rodák z Belehradu začínal s kariérou v miestnom Partizane, v rokoch 2008 až 2011 pôsobil v štyroch rôznych európskych súťažiach – vtedajšom Pohári víťazov pohárov, Challenge Cupe, ale aj Pohári EHF a Lige majstrov.

V najprestížnejšej hádzanárskej súťaži sa predstavil po prestupe do španielskeho Ademaru Leon v sezóne 2012/2013, keď zaznamenal v súťaži 15 gólov.

Po podpise zmluvy s Golubovičom je káder Tatrana pre novú sezónu kompletný. „Na súpiske máme 21 zmluvných hráčov, ktorých doplnia dorastenci, ktorí budú nastupovať na niektoré zápasy,“ dodal majiteľ Tatrana Miroslav Chmeliar.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM