Ľubomír Hudačko Rôzne

Je to čoraz viac trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: V Prešove sa rozbieha súťaž Do práce na bicykli

Prešovčania, už po tretíkrát máme možnosť zapojiť sa do súťaže pod názvom „Do práce na bicykli“ a vyskúšať si tak ekologický spôsob dochádzania do práce. Prispejeme tým nielen k zníženiu podielu individuálnej automobilovej dopravy v meste Prešov a kvality života v ňom, ale aj k zlepšeniu zdravia.

Ilustračný obrázok k článku Je to čoraz viac trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: V Prešove sa rozbieha súťaž Do práce na bicykli
Zdroj: TASR

Registrácia je už spustená. V období od 1. do 31. mája bude prebiehať súťaž „Do práce na bicykli“, do ktorej sa zapojí mesto Prešov už tretíkrát.

Pravidelne sa organizovala v auguste a súčasťou projektu pod názvom Európsky týždeň mobility. Tento rok je vyhlasovateľom a zároveň aj organizačným a odborným garantom súťaže národný cyklokoordinátor, ktorý spadá pod Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Ten zastrešuje vyhodnotenie súťaže medzi zapojenými mestami, vybraté bude to s najvyšším počtom účastníkov súťaže. Vlani sa do súťaže zapojili lekári, zdravotné sestry, architekti, administratívni pracovníci, technici, úradníci, policajti, učitelia a iní.

Ako sa teda zaregistrovať? Do 27. apríla je možné zrealizovať registráciu registračný formulár 2 až 4 členných tímov spolupracovníkov z prešovských firiem, podnikov, inštitúcií na webovej stránke , kde si budú môcť účastníci preštudovať aj jednoduché pravidlá súťaže a spôsob registrácie.

Do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v meste Prešov, naopak, zapojiť sa nemôžu jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM