Rôzne

Je rozhodnuté: Toto sú najlepší v cestovnom ruchu za rok 2018 v našom kraji

Porota a verejnosť rozhodli o najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2018. Kto získa toto prestížne ocenenie?

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Toto sú najlepší v cestovnom ruchu za rok 2018 v našom kraji
5
Galéria

Ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja organizuje od roku 2014 Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. „Hlavnou úlohou je oceniť a motivovať ľudí, ktorí pracujú v cestovnom ruchu, pomáhajú pri jeho rozvoji a môžu byť vďaka svojim kvalitám vzorom pre ostatných,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Za celoživotný prínos

Nominácie na ocenenie zasielala organizátorom verejnosť do konca novembra 2018. O udelení ocenení osobnostiam a produktom rozhodla odborná porota. Za celoživotný prínos v cestovnom ruchu bude ocenenie udelené Zuzane Šedivej in memoriam a Jánovi Gondekovi. Zuzana Šedivá sa narodila v roku 1948 v Bratislave. Počas svojej profesionálnej kariéry pôsobila v Tatrách a špecializovala sa na cestovný ruch a hotelierstvo. Zomrela v roku 2017. Ján Gondek je dlhoročným konateľom Chaty Pieniny, organizátorom podujatí a aktivistom za rozvoj oblasti Pienin.

Ďalší ocenení

„V kategórii podnikanie v cestovnom ruchu získal ocenenie Jozef Vilim, riaditeľ Kúpeľov Nový Smokovec. Za vzdelávanie v oblasti cestovného ruchu udelila porota ocenenie Jozefovi Šenkovi, dlhoročnému riaditeľovi Hotelovej akadémie v Prešove na Baštovej ulici, ktorý na pozícii riaditeľa pôsobí už 17. rok. Škola patrí vo svojej špecializácii medzi najlepšie na Slovensku,“ uviedla Barbora Čechová z KOCR Severovýchod Slovenska.

Za rozvoj cestovného ruchu v samospráve bude ocenený Štefan Bieľak. V samospráve pôsobil ako primátor mesta Spišská Belá štyri volebné obdobia do novembra 2018, aktuálne je poslancom Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja a podpredsedom Združenia miest a obcí Slovenska. „Pôsobil a pôsobí v mnohých organizáciách a na viacerých úrovniach samosprávy, kde iniciuje spoluprácu a aktivity na rozvoj cestovného ruchu,“ doplnila Čechová.

Odborná porota ocenila aj dva produkty, ktoré prispeli k rozšíreniu ponuky cestovného ruchu v kraji – obnova a sprístupnenie donjonu na Šarišskom hrade a Expozícia svet dávnych vekov v kaštieli v Hanušovciach nad Topľou.

Hlasovala aj verejnosť

NAJ produktom cestovného ruchu sa na základe online hlasovania verejnosti stal Bežecký areál na Štrbskom plese, ktorý získal 2178 hlasov, NAJ kultúrno-náučným zariadením a atrakciou sa stal Tatranský ľadový dóm na Hrebienku s počtom hlasov 1821 a NAJ informačným zariadením je Tatranská informačná kancelária – Starý Smokovec a Tatranská Lomnica s 1612 hlasmi.

Verejnosť tiež vybrala NAJ reštauráciu, ktorou sa stala reštaurácia Hotela u Leva v Levoči s 2718 hlasmi, NAJ ubytovacím zariadením je Hotel Menhard vo Vrbovom, ktorý získal 3762 hlasov a NAJ zamestnancom je podľa hlasovania vrchný čašník reštaurácie Chata Pieniny, ktorý zvíťazil s 11 696 hlasmi.

Ocenenia budú odovzdané 24. januára o 11:30 hod. na medzinárodnej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave v expozícii Prešovského kraja.

Ocenení v cestovnom ruchu v Prešovskom kraji za rok 2018
5
Galéria

Na titulnej fotke: Bežecký areál, Štrbské Pleso

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM