Správy

Je najlepšou strednou školou na Slovensku: Elektrotechnická v Prešove má nové laboratórium

Zakúpením infraštruktúry laboratória pre elektrotechnické meranie získala škola moderné laboratórium pre meranie všetkých základných elektrických veličín.

Ilustračný obrázok k článku Je najlepšou strednou školou na Slovensku: Elektrotechnická v Prešove má nové laboratórium
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Novinkou na najlepšej strednej odbornej škole v hodnotení INEKO, Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Prešove, je nové špecializované laboratórium. Presov.dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Kto ho využije

„Zriadilo sa za účelom merania základných elektrických veličín a využívať ho budú prioritne žiaci posledných ročníkov odboru Elektrotechnika. Prešovský samosprávny kraj ako zriaďovateľ školy na jeho vznik prispel z rozpočtu sumou 40-tisíc eur a spojil sily so samotnou školou,“ vysvetlila Jeleňová.

Infraštruktúra špecializovaného laboratória pre elektrotechnické meranie pozostáva z dvoch častí. Pre meranie základných elektrických veličín sa na pracovisko z rozpočtu PSK zakúpili tri laboratórne stoly VarioLab+ s vybavením pre žiakov a tiež učiteľský laboratórny stôl.

Moderné laboratórium

„Nadácia SPŠE Prešov poskytla prostriedky na doplňujúce moduly, ako sú 3F zásuvky, prepojovacie svorky, zdroje, dekády a držiaky šnúr,“ konkretizovala ďalej Jeleňová.

Zakúpením infraštruktúry laboratória pre elektrotechnické meranie a úpravou jeho priestorov získala škola podľa Jeleňovej moderné laboratórium pre meranie všetkých základných elektrických veličín. Využívať ho budú najmä žiaci 3. a 4. ročníka odboru Elektrotechnika.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM