Tlačové správy

Jarný detox je nielen pre ženy

Veľa mužov sa pozerá na detox cez prsty, že je to ženská záležitosť, to však nie je správny prístup. Pretože vďaka detoxikácii pomôžete svojej pokožke, obličkám, pečeni a črevám zbaviť sa nepríjemných toxínov.

Ilustračný obrázok k článku Jarný detox je nielen pre ženy
Zdroj: TASR

Telo sa ich dokáže zbaviť prirodzenou cestou iba vtedy, ak mu pomôžete. Ako by mala vyzerať úspešná detoxikačná kúra? V prvom rade sa pripravte na to, že to nie je nič jednoduché a musíte vydržať minimálne 2 týždne. Ak to vzdáte už po pár dňoch, nebude to mať žiadny výsledok.

Veľa tekutín

V prvom rade je dôležité piť veľa čistej, neperlivej vody a to z dvoch dôvodov – budete chodiť častejšie cikať a vyplavíte toxíny z obličiek a zároveň umyjete steny hrubého čreva, v ktorom je veľké množstvo odpadu. Nezabúdajte na to, že ak bežne pijete málo, dávku by ste mali zvyšovať postupne, ideálne je vypiť okolo 3,5 – 4 l vody denne. Ak chcete, aby bol detox úspešný, zabudnite na sladené, kofeínové a alkoholické nápoje.

Prispôsobte si jedálniček

Zmena stravovania je tiež veľmi dôležitá, čo by ste mali vynechať? Sladkosti, biele pečivo, červené mäso, čím menej slaných jedál budete jesť, tým lepšie. A čo môžete jesť? Ak nevydržíte bez mäsa, tak ideálne sú ryby a prípadne aj kuracinu či morčacie mäso. Veľmi dôležité sú vlákniny obsiahnuté v zelenine a ovocí, dnes je obľúbené goji, ktoré obsahuje veľké množstvo antioxidantov. Pokojne môžete jesť aj celozrnné cestoviny či orechy. A tiež sa vyhnite mliečnym výrobkom.

Športujte

Ak sa chcete zbaviť toxínov aj z kože a pomôcť účinnosti detoxu, mali by ste začať športovať. Ak to robíte bežne, tak super, ale ak nie ste zvyknutý na zvýšenú fyzickú aktivitu, napravte to. Je jedno, či prevetráte bežeckú obuv, bicykel alebo svaly v posilke. Na type športu nezáleží, no je dôležité, aby ste robili aeróbnu činnosť, pri ktorej sa budete potiť.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM