Ľubomír Hudačko Rôzne

Jarné upratovanie už začalo: V meste nájdete veľké kontajnery, ale pozor!

Prešovčania už tradične v tomto období uskutočňujú na svojich pozemkoch, záhradách a príbytkoch jarné upratovanie. Na tento účel im mesto zabezpečuje prostredníctvom Technických služieb mesta Prešov zber odpadu s využitím veľkoobjemových kontajnerov.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie už začalo: V meste nájdete veľké kontajnery, ale pozor!
Zdroj: TASR

Samotný zber objemného odpadu z domácností sa začal v stredu a podľa stanoveného harmonogramu potrvá do 17. 4. 2014.

Pre jarné upratovanie v meste Prešov a jeho okolí je plánovaných (pristavených a vyvezených) celkom 86 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Časový interval pristavenia bude do doby ich naplnenia, maximálne však na 7 dní: „Do rozmiestnených VOK-ov môžu obyvatelia ukladať objemný odpad z domácnosti a verejných priestranstiev a nábytok, koberce, matrace a vyradenú sanitu,“ sprostredkovala informácie zastupujúca hovorkyňa radnice Anna Polačková.

Ale pozor! Do rozmiestnených kontajnerov však sa nemôže ukladať biologický rozložiteľný odpad, kde patrí tráva, lístie, odrezané časti vetiev, zvädnuté rastlinné časti, opadané ovocie a zvyšky zeleniny. „Tento odpad môžu obyvatelia uložiť vedľa kontajnera, prípadne na zberné dvory na ul. Bajkalskej 33 a Jesennej 3 v areáloch TsmP, a.s.,“ priblížila ďalej Polačková.

Takisto sa do VOK-ov nesmú dostať ostatné odpady, kde patria akumulátory, autobatérie, žiarivky, oleje, obaly z farieb, chladničky, mrazničky, pračky, sporáky, mikrovlne rúry, vysávače, osobné počítače či pneumatiky z automobilov. Aj tento odpad je možné podľa hovorkyne uložiť vedľa kontajnera na Bajkalskej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM