Michala Halásová Správy

Jar v Prešove? Zatiaľ iba v kalendári

Hoci tu už podľa kalendára máme jar, pohľad z okien hovorí niečo úplne iné. Perinbaba v našom kraji zrejme potiahne šichtu. V okrese Prešov sneží a fúka, čo značne komplikuje zjazdnosť ciest.

Ilustračný obrázok k článku Jar v Prešove? Zatiaľ iba v kalendári
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V okrese Prešov sa očakáva miestami tvorba snehových jazykov a závejov. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu“, píše SHMÚ.

Pre Prešov je až do 18:00 vydaná výstraha pred silným vetrom, ktorý môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 15 m/s.

Dopravu na niektorých cestách severovýchodného Slovenska opäť skomplikovalo sneženie. Kým v noci sneženie, ku ktorému sa pridal aj nárazový vietor, narobilo problémy vodičom v okresoch Poprad, Levoča, Kežmarok, dnes ráno už počasie obmedzovalo dopravu aj v okresoch Svidník a Bardejov.

Cesta medzi Krajnou Poľanou a hraničným priechodom Vyšný Komárnik, okres Svidník, je ťažko prejazdná pre kamiónovú dopravu, nakoľko je na nej kašovitá vrstva snehu. Cesta medzi obcami Zborov – Smilno, okres Bardejov, sa vytvárajú snehové jazyky. Cesta Poprad – Spišský Štvrtok – Levoča, kde boli v noci komplikácie, je prejazdná. Rovnako sú prejazdné v oboch smeroch aj diaľničné úseky Poprad – Jánovce a Nemešany – Fričovce, na niektorých miestach sa však vplyvom vetra môžu vytvárať snehové jazyky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM