Ľubomír Hudačko Rôzne

Jar láka von aj mamičky s deťmi: Kde v Prešove počas nej trávia čas najradšej?

Je tu už obdobie, ktoré mnohí milujú. Jar teší aj mamičky s deťmi. Zisťovali sme u nich, kde v Prešove počas nej trávia čas najradšej.

Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí z nás sa radujú. Jar je už tu a príroda sa po zime začala prebúdzať. Teploty čoraz častejšie lákajú von. A to platí aj pre mnohé mamičky s deťmi. Práve ich sa naša redakcia pýtala, kde v Prešove najradšej trávia svoj čas na čerstvom vzduchu. A tu sú ich odpovede.

Andrea, ktorá býva v Prešove trávi s dcérami vonku veľa času, všetko ale záleží od počasia. Keď bola jej staršia dcéra menšia, pohybovala sa s ňou len na Sídlisku III. Teraz, keď vyrástla, tak chodia tam, kde sa im páči. Väčšinou peši alebo na bicykli.

Ekopark i bicyklovanie okolo Torysy

„Doobedu sa prevezieme do mesta na zmrzlinu, do Ekoparku, alebo na amfiteáter. A keď sú niekde akcie pre deti, tak zájdeme tam, alebo pozrieť do mesta, prípadne po cyklistickom chodníku, za panelákom. Každý deň je iný a rôzny, ale vonku sme skoro celý deň a pokiaľ nemusíme ísť domov, tak ani nejdeme,“ povedala Andrea.

Svoj názor pridala aj Prešovčanka Michaela: „Rada trávim čas s dcérkou v Ekoparku, v Lanovom centre na Sídlisku III a ešte sa rady bicyklujeme po cyklotrase okolo Torysy,“ uviedla nám.

„Ja s deťmi chodím na prechádzky v areáli Sídliska II, kde začìname od obchodného reťazca, okolo Levočskej, Obrancov mieru, až ku Kolmanovej záhrade medzi domčeky naspäť. S obľubou trávime čas aj v Ekoparku, alebo na detských ihriskách na Sídlisku II či na dopravnom ihrisku na Sídlisku III,“ prezradila pre náš spravodajský portál Prešovčanka Kristína.

Kalvária aj ihriská

Mária síce býva v Bzenove, ale do mesta Prešov chodia často. „Najradšej máme Ekopark a Lanové centrum. V podstate toto sú naše najnavštevovanejšie miesta v Prešove. V Ekoparku sa synček zabaví na ihrisku, rád pozerá na zvieratká a celkovo je tam veľa priestoru na behanie. A v lanovom centre zas miluje žinienky a preliezky,“ prezradila.

„Najčastejšie sa s maličkým chodievame prechádzať po meste, alebo okolo Torysy. Často chodievame do Ekocentra, na Sídlisko II, alebo na Kalváriu. Z ihrísk tu v meste sa nám najviac páči za obchodným reťazcom pri Toryse,“ uviedla svoj názor aj Monika z Prešova.

Mamička Katarína z Prešova nám prezradila, že býva na Sidlisku III. „Takže chodíme na ihriská v okolí bloku na Prostějovskej, do Centrumu a cez víkendy do lesa. Občas na ihrisko pri Technických službách. A potom v lete budeme chodiť ešte do Lanového centra,“ vysvetlila.

Aj mamička Ivana volí trávenie času na ihriskách medzi bytovkami, pripadne, ak už je otvorený Ekopark, tak chodieva často i tam. „Sekčov ako taký je na ihriská celkom bohatý, len nie vždy sú tam vhodní návštevníci. Často sme sa stretli s tým, že celé ihrisko zabrali asociáli. Inak s obľubou chodievame aj do mesta alebo na Sídlisko III na prechádzku, tam je aj viac zelene a väčší pokoj,“ pridala svoj názor Ivana.

V priloženej fotogalérii a videu si pozrite zábery z najčastejšie spomínanej lokality tejto ankety, teda z Ekoparku.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Mamičky v Prešove? Svoj čas rady trávia aj v týchto priestoroch
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM