Ľubomír Hudačko Správy

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 15 najnetradičnejších mien bábätok v Prešove!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Prešove sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 15 najnetradičnejších mien bábätok v Prešove!
Zdroj: TASR

Rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali v Prešove najčastejšie, kraľuje nie veľmi slovenské meno Sofia, ale do top desiatky sa dostali aj klasickejšie mená, ako Mária, Kristína či Viktória.

Jednotkou medzi chlapcami je meno Tomáš. V rebríčku sa však nachádzajú aj ďalšie typické slovenské mená, ako Lukáš, Jakub či Adam. Kompletný rebríček mien si môžete pozrieť TU.

Mená, ktoré vyberali v roku 2014 pre svoje ratolesti ich rodičia by ste určite netipovali. Veď vo vybranom rebríčku sa nachádzajú aj také, ktoré ste možno nikdy nepočuli! Zopár malých Prešovčanov narodených v roku 2014 tak bude svojich menovcov hľadať len ťažko. Niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo naozaj netradičné mená. Niekoľko sa ich objaví každý rok. Tento rok sa s netypickými menami rodili ako dievčatá, tak aj chlapci.

Od prvého januára 2014 dodnes v našom meste pribudli obyvateľky, ako Laila, Dariya, Flavia, Tália, Estefánia, Lurianni či Mariea. Dokonca úspech zaznamenala zrejme aj telenovela a v Prešove sa narodila Natifa. Ani rodičia novonarodených chlapcov nezaostávali. Medzi nimi sa narodili nositelia mena Anhthai, Demir, Eliasz ,Nio či Teitur. Niektoré nezvyčajné sa zrejme tešia veľkej obľube. Narodili sa aj gentlemani s menom Dawood či Matviy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM